• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Hayatınla Hayatım Devam Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Yrd. Doç. Niyazi Beki, önceki gün vefat eden ve Üstad Bediüzzaman`ın `nur kahramanı ve manevi evladım` dediği Mustafa Sungur`la ilgili hatıralarını anlattı.
 
Merhum Mustafa Sungur`u yaklaşık 30 yıldır tanıdığını ifade eden Beki, seksenli yıllarda Sungur`un Kayseri`ye geldiğinin ve orda sık sık görüştüklerini söyledi. Sungur`un Kayseri`ye ders yapmak amacıyla geldiğini belirten Beki, merhum Sungur`la olan anılarını şöyle anlattı:
"Oradakiler benim `için iyi bir nur talebesidir` dediler.
 
Sungur Ağabeyde baktı bana `zaten alnından belli ediyor`. İlerde daha iyi hizmet edecek diye iltifat etmişti. Sungur ağabeyle Kayseri`de sık sık görüşüp kendisinden faydalanıyorduk. Son 10 yıl içinde Sungur ağabeyle daha fazla görüşme imkânımız oldu. 1983 ile 1984 senesinde kendisiyle yaşadığım bir hatırayı anlatayım: Sungur Ağabey bir gün dedi `Hafız Ali Ağabeyden gelen mektubu Üstadla beraber okuyorduk.
 
Üstadımız dedi ki `belli emarelerden anlaşılıyor ki, Hafız Ali mahkemede olduğu gibi kabirde de Münkir ile Nekir suallerine karşı Risale-i Nurlarla cevap verecek.` Daha sonra bir gün yine Üstad bize şunu söyledi: `Kardeşlerim kasem ile yemin ederim ki ben gördüm ki Münkir ile Nekir melekleri Hafız Âliyi sorguya çekerken o aynen mahkemedeki gibi meyve risalesiyle müdafaasını yaptığı gibi eliyle de şöyle şöyle müdafaa ediyordu` dedi bunu. Sungur Ağabeyin bu anlatımından öyle etkilenmiştim ki o gece Üstadı 3 kez rüyada gördüm. Hakikatten çok etkilenmiştim."
 
``Hayatınla Hayatım Devam Edecek``
Üstad Bediüzzaman Saidi Nursi`nin hizmetinde bulunmuş talebeleri ile ilgili bilgi veren Beki, "Üstad, Zübeyr Ağabey için sen `fena fil Said`sin` Zübeyr Ağabey Üstadı her yönüyle taklid eden, şahsını çok sayan seven birisi... Sungur Ağabey içinse fena fil nurdur." İfadelerini kullandı.
 
Beki, "Sungur Ağabey`i gerçekten hayatı boyunca hizmet etmiş biri olarak hele Risaleyi okurken gerçekten hayran kalıyordum. Üstad onu `fena fil nur` olarak kabul etmiş ve o benim manevi evladımdır demiş. Yine Üstad Sungur Ağabey için `hayatınla hayatım devam edecek.` Yani, hayatınla hayatım devam edecek. Demek Üstad burada diyor ki; sen hayatta olduğun müddetçe Risaleyi Nura hizmet edeceksin. Sungur Ağabey hastalanmadan önceki bir zamandı.
 
Bana dedi ki `ben bu sene 83 yaşındayım. Üstadımızda 83 yaşında vefat etti.` Bununla kendisinin de 83 yaşında vefat edeceğini hissi kablel vuku olmuş kendisine. Sungur Ağabeye dedim ki, senin 83 dediğin miladidir. Esas üstad 86 sene yaşamış hicri olarak. Bu da bedi kelimesinin ebced değeridir. Allah üstadın hayatını bedi kelimesine koymuştur. Öylemi dedi hoşuna gitti Sungur Ağabeyin. Dedim `İnşallah en az 3 yılınız var.` O da tebessüm etmişti. Şimdi ölümünü görünce çok iyi anladım ki ölümü Sungur Ağabey`e hissi kablel vuku olmuş." Şeklinde konuştu.
(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir