• DOLAR 34.287
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2931.032
  • ...
Melike Erdem İçin  Basın Açıklaması Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-30 Kasım 2012 günü Hastanenin 6. katından atlayarak yaşamına son veren 30 yaşındaki kadın Doktor Melike Erdem için sağlık çalışanları Batman Bölge Devlet Hastanesi bahçesinde toplandı. Genç doktorun ölümü üzerine toplanan kalabalık, hükümetin sağlık politikalarını protesto etti.

 

Basın açıklamasını Batman Tabip Odası adına Dr.Özlem Kapucuaslan okudu. Kapucuaslan, İstanbul (Samatya) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Asistanı Dr.Melike Erdem`in 30 Kasım 2012 günü, Sağlık Bakanlığının Alo 184 SABİM (Sağlık Bakanlığı iletişim merkezi) hattına yapılan bir şikâyetle ilgili savunmasını verdikten sonra çalıştığı hastanenin altıncı katından atlayarak intihar ettiğini belirtti.

 

Haksız Yere Soruşturma Açıldı
Erdem`in adalet ve vicdan duygusuna sahip, alçak gönüllü, ön yargısız, maskesiz, yardımsever, ailesine düşkün, geleneksel değerlere bağlı, çalışkan, yaşam coşkusu ile dolu bir insan olduğunu vurgulayan Kapucuaslan, \"Meslektaşımızın ölümünden sonra Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan; `Bu elim olay üzerinden kamuoyuna yansıyan Melike Erdem`le ilgili SABİM`e şikâyette bulunulduğu, şikâyet neticesinde soruşturma açıldığı` şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Ancak İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde yatan bir hasta ile ilgili 22 Kasım 2012 tarihinde bir başvuru olmuştur.\"dedi.

 

Kapucuaslan, Sağlık Bakanlığının, \"Sağlık camiamızı acıya sevk eden bu olayla ilgili idari ve adli soruşturmalar devam ederken, bir takım yorumlarla konuyu istismar anlamına gelecek yaklaşımlarda bulunmak etik ve vicdani değerlerle bağdaşmamaktadır.\" açıklamasının ise suçluluk telaşının delili olarak gördüklerini ifade etti.

 

Yetkililer, Delilleri Kararmaya ve Yok Etmeye Çalışıyor
Kapucuaslan, Dr. Melike Erdem`in \"intihar\"ın arifesinde savunma vermeye zorlandığını, SABİM şikâyetinin tarihi, sayısı ve içeriği belgeli olarak ellerinde olduğunu vurgulayarak, \"Her şey gayet açık, Acil serviste çalışan genç meslektaşımız, acille herhangi bir ilgisi olmadığı halde, hastanın özürlü olmasını da göz önünde bulundurarak kendisine yardımcı oluyor ve bu nedenle âdeta bir suç işlemiş gibi soruşturmaya uğruyor. Aynı gün çalıştığı hastanenin altıncı katından aşağı atlayarak intihar ediyor. Görgü tanıkları kendini boşluğa bıraktığında, SABİM`e verdiği savunmayı, zanlının adresini gösterir gibi, elinde tuttuğunu belirtiyorlar. Suçluluğun telaşına kapılan yetkililer ise delilleri karatmaya, yok etmeye çalışıyorlar\" ifadelerini kullandı.

 

Alo 184-SABİM Hattı\"na Karşıyız
Sağlık Bakanlığı`nın, Dr. Melike Erdem`in ölümüyle ilgili delilleri kararttığını iddia eden Kapucuaslan, \"Hekimleri, sağlık çalışanlarını hastalara kırdıran \"Alo 184-SABİM Sağlıkçı Taciz Hattı\"na karşı isyan ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları olarak `Alo 184-SABİM/Yetti Artık, Çık Devreden` diyoruz. Halkımıza şu çağrıyı yapmak istiyoruz; Sağlık alanında yaşanan olumsuzlukların sorumlusu büyük bir özveriyle çalışan ve sağlık hakkı mücadelesinde sizlerle birlikte direnen ama bilinçli bir şekilde hedef haline getirilmeye çalışılan sağlık çalışanları değildir. Esas sorumlu hastaneleri ticarethane, hastaları da müşteri haline getiren mevcut iktidarın sağlık politikalarıdır. Ve bu nedenledir ki mevcut olumsuzlukların bir sorumlusu varsa o da bu politikaları hayata geçiren iktidarın kendisidir\" diye kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir