• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Drone teknolojisinde bir yenilik daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Drone, İngilizce’de erkek arı manasına gelen bir kelimedir. Fakat günümüzde insansız hava araçları anlamında kullanılmaktadır. Son yıllarda oldukça popüler olan drone artık enkaz ve afet alanlarında da kullanılabilecek. Stanford Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından geliştirilen yeni drone, boyut olarak oldukça küçük. Ancak bu araçlar kendilerinin 40 katı ağırlığındaki kapıyı açmayı başardı.

Robot teknolojisinden en çok beklenen yardım, muhtemelen insanlığa hayati yardımda bulunmasıdır. Geliştirilen bu drone sayesinde bu beklenti yanıt almışa benziyor. “FlyCroTag” olarak adlandırılan yeni Drone’lar, sadece enkaz alanlarına sığacak kadar ufak değil aynı zamanda kapıları açabilecek kadar da güçlüler.

Araştırmada görev alan Matt Estrada ''Bu drone’ları üreten ekip cihazın daha kompleks şeyleri yapabilmesi için çalışıyor. Drone’ların bir kapıyı açabilmesi büyük bir iş ancak önemli olan nokta onların enkaz alanlarında ağır moloz parçalarını da taşıyabilecek güçte olması. Bu araçları daha fazla geliştirmek ve daha fazla üretmek istiyoruz.'' dedi.

Bir başka araştırmacı Mark Cutkosky ''Bu aletleri yaban arılarından (wasp) esinlenerek ürettik. Arılar da yiyecekleri ne kadar ağır olursa olsun, onları taşımak için büyük çaba sarf ederler. Bu durumdan ilham alarak FlyCroTag Drone’larını icat ettik'' dedi. Son derece yetenekli ve güçlü olan Drone’lar halen daha insan kontrolünde çalışıyor. Henüz yapay zeka ile güçlendirilmiş olmasalar da gelecekte bu durumun gerçekleşme ihtimali oldukça fazla.

Kaynak, TZV

Bu haberler de ilginizi çekebilir