• DOLAR 34.263
  • EURO 37.479
  • ALTIN 2929.342
  • ...
Batan Gemiye Ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul Şile`de olumsuz hava koşulları sebebiyle 12 personeli bulunan bir yük gemisi battı. Bunlardan 4`ü sağ olarak kurtarıldı. 1 kişinin de cesedine ulaşıldı. Diğer kayıp personeli arama çalışmaları sürüyor. Kilyos`ta da bir gemi fırtına sebebiyle sürükleniyor. Bu arada, kıyı emniyetine bağlı bir kurtarma botu kayalıklara çarptı.

Yük Gemisi Battı
Şile`de Volgo-balt 199 isimli Saint Kitts ve Nevis bandıralı yük gemisi battı. İstanbul Gemi Trafik hizmetlerince kurtarma botları ve römorkörler bölgeye gönderildi.

Ekipler personelden 3`üne ulaşarak kurtardı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kayıp mürettebattan bir kişinin cesedinin bulunduğunu açıkladı.

Diğer 8 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Bir Gemi de Sürükleniyor
Kilyos açıklarında da "BBC Adriyatic" adlı kuru yük gemisi sürükleniyor.
Dalyan burnu önlerinde makine arızasının ardından fırtına sebebiyle sürüklenen Antıgua & Barbuda bayraklı gemi için römorkörler bölgeye gönderildi.
Bazı gemilerin Rotaları Değişti
Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi`nde seyreden 62 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle yollarına devam edemeyince, rotalarını Tekirdağ`ın Şarköy ilçesi sahiline çevirdi.

Poyrazın sabah saatlerinde hızını azaltmasının ardından, 45 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, boğazlardan geçmek üzere demir aldı. Diğer gemiler ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy`deki bekleyişlerini sürdürüyor.
Öte yandan, Marmara Denizi`ne açılan balıkçı tekneleri de poyraz nedeniyle geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, poyrazın, zaman zaman karayele dönüşerek etkili olacağını bildirdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir