• DOLAR 34.271
  • EURO 37.444
  • ALTIN 2920.919
  • ...
33 Hafız ve Hafize İcazetlerini Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mezitli ilçe Müftülüğü tarafından 15 erkek ile 18 bayan hafız için organize edilen icazet merasimi vatandaşların yoğun katılımı ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Sergi Sarayında gerçekleşti. Programa Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katıldı.
 
Bayanların yoğunlukta olduğu programda bazı vatandaşların yer bulamadıklarından dolayı programı ayakta izledikleri görüldü. Program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından konuşan Mezitli İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, bir şifa kaynağı olan Kur`an-ı Kerim`i öğrenme, okuma ve tatbik etmenin önemine değindi.
 
Konuşmaların ardından İl müftülüğüne bağlı ilahi grubunun seslendirmiş olduğu ilahiler katılanlara duygusal bir atmosfer yaşattı.
 
Günün önemine binaen bir konuşma yapan İl Müfütüsü Ali Melek ise, Kuran okunması, ezberlenmesi en kolay kitaptır. Her Müslümanın öğrenmesi gereken bir kitaptır. Kuran öğrenilmesi ve aynı zamanda da yaşatılması gereken bir kitaptır. Kuran belağat olarak o kadar yüce bir kitap ki ona düşman olanlar dahi belagatine hayran kalmışlardır" dedi.
 
Şiir ve ilahi dinletilerinin ardından erkek ve bayan hafızlara fes ve taç giydirilme merasimine geçildi. Her hocanın kendi öğrencisine fes ve taç giydirmesi duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.
 
Program, hafızlara hediye takdim edilmesinin ardından sona erdi.
 
Duygularını dile getiren hafız Muhammed Akyürek, "Bu programı düzenleyen Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Yapılan bu program ile hafızlığın ne kadar güzel olduğunu tüm Türkiye`nin görmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.
 
İl Müftüsü Ali Melek ise İlke Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, "Bu Mezitli ilçe müftülüğüne bağlı Kuran kurslarının hafızlık programı idi. Kuran, Müslüman olarak hepimizin öğrenmesi gereken bir Kitap. Gönüllerimizi harap olmaktan kurtaran gönüllerimizin susuz kalmaması için Kuran`ı öğrenmek ve ezberlemek zorundayız" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir