• DOLAR 32.657
  • EURO 35.168
  • ALTIN 2441.734
  • ...
Suudi ve Rusya`dan Suriye`ye İki Ayrı Çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bugün Brüksel`de NATO dışişleri bakanlarının Suriye`den gelebilecek bir saldırıya karşı Türkiye`nin hava savunma sistemlerini güçlendirme planlarını onaylaması bekleniyor. Patriotlarla ilgili sonuç beklenirken Riyad ve Moskova`dan iki ayrı açıklama geldi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Suriyeli muhaliflere siyasi geçişe hazır olmaları çağrısında bulunurken, Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, Rus vatandaşlarının Suriye`yi mümkün olan en kısa zamanda terketmelerini istedi.
Bugün Brüksel`de NATO dışişleri bakanlarının Suriye`den gelebilecek bir saldırıya karşı Türkiye`nin hava savunma sistemlerini güçlendirme planlarını onaylaması bekleniyor. Bu girişim bir çokları tarafından Esad`a son darbenin vurulması yönünde ilk adım olarak niteleniyor.

Moskova`daki Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Orta Doğu uzmanlarından Georgi Mirski`ye göre Kremlin, Patriot füzelerinin konuşlandırılmasını, Batı`nın Suriye`ye müdahale hazırlığı girişimi olarak görecek. Mirski, "Bu, Putin`e göre uçuşa yasak bölge ilanıyla sonuçlanacak yeni Libya senaryosunun başlangıcı" diyor.

NATO yetkilileri Patriot füzelerinin uçuşa yasak bölge oluşturulması için kullanılmayacağında ısrar etse de, Financial Times yazarlarından Gideon Rachman da `Suriye`ye müdahaleye doğru tehlikeli bir gidişat`tan söz ediyor.

Yazar, "Amerika Birleşik Devletleri`nde ve Avrupa`da `Suriye konusunda bir şeyler yapılmalı` sesleri giderek yükselmeye başladı. Bu sesler o kadar yükseldi ki yakında gerçekten bir şeyler yapılabilir. İlk adım Suriye muhalefetinin silahlandırılması olacak. İkinci adım ise, hala değerlendirme aşamasında olsa da uçuşa yasak bölge oluşturulması olacak" iddiasında..

Müdahale yanlılarına göre Esad`ın düşüşü kaçınılmaz.
Bu tartışmalar yaşanırken, Riyad ve Moskova`dan bugün gelen iki açıklama dikkat çekici.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Suriyeli muhaliflere siyasi geçişe hazır olmaları çağrısında bulundu.
Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, Rus vatandaşlarının Suriye`yi mümkün olan en kısa zamanda terketmelerini istedi. New York Times gazetesi, bu çağrının Rusya`nın Esad`ın görevini bırakması için Türkiye`nin yeni diplomatik girişimini kabul ettiğini açıklamasından sonra geldiğine dikkat çekiyor
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir