• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Irak’tan ABD'ye takdirlik israil tepkisi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAĞDAT

Irak Dışişleri Bakanlığı, ülkenin Washington Büyükelçisi Ferid Yasin’in “israil ile ilişkilerin geliştirilmesini gerektirecek sebepler olduğu” şeklindeki açıklamalarının “uygunsuz olduğunu" bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Ahmet es-Sahhaf yaptığı yazılı açıklamada, Büyükelçi Yasin'in yaptığı açıklamaların "uygunsuz" olduğunu belirtti ve Irak'ın israil'le ilişki kurulmaması yönündeki ilkesel duruşunda bir değişiklik olmadığını vurguladı.

Bazı kişilerin Irak'ın ilkesel tutumunu çarpıtacak yanlış ifadeleri olduğunu aktaran Sahhaf, "Irak’ın, Filistin davası noktasında 'israil işgalini reddeden' tarihi tutumu değişmeyecektir. İşgalci devletle (israil) hiçbir şekilde ilişki kurmayız ve bu boykotta da kararlıyız.” değerlendirmesini yaptı.

Sahhaf, Irak'ın tüm bölgesel ve uluslararası platformlarda Filistin meselesini desteklediğini ve israil ile normalleşmeye karşı olan tavrından hiçbir zaman taviz vermediğini dile getirdi.

Irak’ın Washington Büyükelçisi Ferid Yasin, bir televizyon kanalında yer alan açıklamasında, “israil'de yaşayan Iraklılar olması ve teknoloji ve tarım alanında israil'in tecrübelerinden istifade edebilmek için Irak’ın israil ile ilişki kurması gerektiğini" söylemişti.‎

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir