• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Erdoğan: Patlamanın terörle bağlantısı olabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının Reyhanlı'daki patlamayla ilgili sorusuna verdiği cevapta, "Bunun gerisinde ne vardır ne yoktur şu anda arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Zannediyorum kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Yani şu andaki tespitler daha çok terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Reyhanlı'daki patlama

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir otomobilde meydana gelen patlamaya ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriyeli üç kişi… Ama aracın içerisinde bomba olduğu belli. Onun patlaması neticesinde İçişleri Bakanımın verdiği bilgiye göre, üçü de ölmüş ve şu anda tabii incelemeler yapılıyor, kimlik tespitleri yapılmış." bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamaya ilişkin çalışmaların ilgililer tarafından yapıldığını belirterek, "Bunun gerisinde ne vardır ne yoktur şu anda arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Onu da zannediyorum şöyle kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Yani şu andaki tespitler daha çok terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde. Herhâlde şöyle birkaç saat içerisinde Bakanlığımız da bununla ilgili daha detay bilgi verecektir." dedi.

"Türkiye-İran-Rusya üçlü zirvesi Türkiye'de düzenlenecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, soru üzerine, ağustos sonu veya eylül ayı başı gibi Türkiye-İran-Rusya arasında üçlü bir zirvenin Türkiye'de düzenleneceğini, İdlib başta olmak üzere ilgili konuları görüşeceklerini söyledi.

İdlib ile ilgili olarak Rusya ve Türkiye'nin elinden gelen bütün gayreti gösterdiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin de bağlantılı olduğu bazı bölgeler noktasında ilişkilerin, Dışişleri Bakanları arasında yürütüldüğünü kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir