• DOLAR 33.002
  • EURO 35.337
  • ALTIN 2454.661
  • ...
"İslam Bilim İnsanları ve İcatları Eskimeyen Teknolojileri Projesi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL

Cumhurbaşkanlığı'nca ilan edilen "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" dolayısıyla İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) "İslam Bilim İnsanları ve İcatları Eskimeyen Teknolojileri Projesi" düzenlenen programla tanıtıldı.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Senato Salonu'ndaki programda konuşan İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Kurucu Başkanı Ethem Sancak, "Bizim Fuat Hoca'yı ve hocanın ürettiği tarihi bir övünme ve böbürlenme için kullanmak yerine en az hoca kadar çalışkan, sufi kadar araştırıcı bireyler yetiştirmemiz gerekiyor." dedi.  

İBTAV Başkanı Mecit Çetinkaya da vakfın, medeniyetin kaynağı olan Müslümanların sonradan Batı'ya kaptırılan değerlerinin bilinmesi amacını taşıdığını söyledi.

Bu yılın Fuat Sezgin yılı olmasından ötürü Türkiye'de 77, yurt dışında da birçok üniversite ile protokol imzalandığı söyleyen Çetinkaya, "800 adet protokol yapıldı, yarısı tamamlandı. Maalesef bilim Batı'dan doğmuş gibi söyleniyor. Bizim tarafımızdan oraya gittiği ama devam edilmediği için Batı'dan gelmiş gibi bilinmekte. Hocamız diyor ki 'Müslümanlar bilimler tarihindeki muazzam yerlerini bilmedikleri için Avrupalılar karşısında büyük bir aşağılık kompleksi içindeler. Benim amacım onlara atalarının tarihteki muazzam yerlerini göstermek ve öğretmektir.' Bu da hocamızın çalışmalarını kısaca bize anlatıyor." diye konuştu.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir