• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Taliban'dan "paralı askerler" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taliban Hareketi Amerika’nın paralı askerlerinin kukla yönetimin saflarında savaştığını duyurdu

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bir süredir ABD işgalcileri savaştan bıktılar ve Kabil yönetimi de Afgan milletinin direnişiyle karşı karşıya kaldı ve bu nedenle seri cinayetlerini sürdürmek  için Black Water paralı askerlerini kiraladılar.

26 Haziran 2019’da, Kabil ili, Sarubi ilçesinin Tor Ghar bölgesindeki Nasiro köyüne baskın yapmaya çalışan düşman kuvvetler, Kabil yönetimi ve Black Water paralı askerlerinin öldürüldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı ağır Mücahid direnişiyle karşı karşıya kaldı.

Düşman, bazı askeri teçhizat, üniforma ve Black Water’ın  ismini taşıyan bir kask bıraktı.

Amerikalı istilacılar ve kukla Kabil idaresi, Afgan milletine karşı savaşlarını, hiçbir kültürel değere saygı duymadan, sivilleri, kadınları, çocukları ve yaşlıları barbarca katletmek için Black Water paralı askerleriyle anlaşma yaptılar.

Bu nedenle, Afganistan halkına kukla Kabil idaresi yetkilileri için herhangi bir affı sonlandırma ve en katı hesaplara tutma zorunluluğu getirildi.

Uluslararası İnsan Hakları örgütleri ve savaş suçu mahkemeleri, Kabil yönetimi ve Amerikalılar tarafından savaşı  Black Water paralı askerlerine devretmesi, katliam kapıları açmanın ve toplu cinayeti desteklemenin bilinçli bir eylemi olduğunu anlamalıdır.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir