• DOLAR 32.587
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2461.135
  • ...
 Yahudi Yazar: İsrail Gayri Meşru Devlet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taraf gazetesi yazarı ve Türkiye Yahudisi Roni Margulies, `İsrail devletinin gayrımeşru bir devlet olduğunu belirterek, "`İsrail`in potikalarına karşıyım, ırkçı buluyorum, kabul edilmez buluyorum, saldırgan buluyorum" dedi.

Roni Margulies, BugünTV`de katıldığı Erkam Tufan ile Analiz programında, İsrail konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"İSRAİL DEVLETİ HAKSIZ VE GAYRI MEŞRUDUR"

`İsrail`in potikalarına karşıyım, ırkçı buluyorum, kabul edilmez buluyorum, saldırgan buluyorum, genişlemeci buluyorum." diyen Margulies, "İsrail devletinin varlığına şu anlamda karşıyım, bu günkü şekli ile varlığına sürdürmesine karşıyım. İsrailin ididası bir yahudi devleti olmak. Yahudilere özgü bir devlet olmak. Buna ben karşıyım. Böyle olduğu sürece Ortadoğuda Filistin sorunu çözülmez, barış gelmez. Çağımızda sadece bir ırka ve bir dine mensup insanların devleti diye kurduğun zaman, Yahudi devleti şeklinde politikalarını belirlediği sürece Yahudi olmayan bütün İsrail vatandaşları tanımı icabı ikinci sınıf vatandaş oluyor`." diye konuştu.

"İSRAİL`İN ORADAKİ HALKA `BURADAN GİDİN` DEME HAKKI YOK"

Taraf`taki bir yazısında yer alan İsrail ile ilgili "Dünyanın uzak bir yerinden birileri bir toprağa geliyor ve ora halkına `Bu topraklar 2000 yıl önce bizimdi, biz oturacağız, siz gidin` şeklindeki sözleri üzerine sorulan "Siz İsrail devletinin varlığına mı karşı çıkıyorsunuz?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi;

"Hayır, ben `siz gidin` denmesine karşıyım. Yahudiler ikinci dünya savaşında soykırımdan, ırkçılıktan kaçıyorlar, bir gönül bağları olduğu için Filistine kaçıyorlar. Bunun Siyonizm gibi çok ciddi siyasi bir yanı da var. Kaçmaları Yuhudilerin doğal hakkı. İltica, daha iyi yaşayabilecekleri toprak arama herkesin hakkı. Ama geldiği yerdeki yerli halka `Burası benimdi sen gideceksin şimdi` deme hakkı yok. `İzin verin burada beraber yaşayalım` deseydi sorun yoktu. Ama böyle demiyor, `burası tarihsel olarak benim toprağım, sen gideceksin` diyor. Üstelik savaşarak da gitmesini sağlıyor. Haksızlık gayrı meşruluk burada."

RotaHaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir