• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Hava Sıcaklıkları  6 İla 10 Derece Azalacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara`nın güneydoğusunun yüksekleri, Trakya, Kuzey Ege`nin iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu`nun kuzeydoğusu, Karadeniz`in iç kesimleri, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu ile Ankara ve Eskişehir`in yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek. Yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu`nun batısı, Şırnak, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Samsun ile Antalya`nın doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 Kg/Metrekare) olacağı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden orta kuvvette, güney, iç ve batı bölgelerde kuvvetli (30-60 Km/Saat), Marmara`nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 Km/Saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu`nun batısı, Şırnak, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Samsun ile Antalya`nın doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 Kg/Metrekare) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KISA SÜRELİ FIRTINA VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, güney, iç ve batı bölgelerde kuvvetli (30-60 Km/Saat), Marmara`nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 Km/Saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, ağaç ve direklerin devrilmesi, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYASI: Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu`nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, çamur yağışı, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.



BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı
EGE: Çok bulutlu ve yağışlı
AKDENİZ: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı
İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve yağışlı
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu



BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Aralıklı sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu (4/9)
İstanbul: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (6/10)
İzmir: Sabah saatlerinde sağanak yağışlı (10/13)
Bursa: Aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu (6/9)
Konya: Aralıklı sağanak yağışlı (2/8)
Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı (10/17)
Mersin: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (10/17)
Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı (2/10)
Batman: Kuvvetli sağanak yağışlı (2/11)
Şanlıurfa: Kuvvetli sağanak yağışlı (10/14)
Gaziantep: Kuvvetli sağanak yağışlı (5/12)
Mardin: Kuvvetli sağanak yağışlı (7/11)
Van: Yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu (0/8)
Bingöl: Kuvvetli yağmurlu (3/7)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir