• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Hepatit A Önlenebilir, Bulaşıcı Bir Hastalıktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. İmren, bağışıklama hizmetleri ilgili yaptığı yazılı açıklama da Bağışıklama hizmetlerinin gün geçtikçe yaygınlaştığını ve yeni aşılar eklenerek devam ettiğine dikkat çekti.

 

\"Hepatit A Aşısı Da Çocukluk Dönemi Aşı Takvimine Eklendi\"
15 Ağustos 2012 tarih itibarıyla Hepatit A aşısının da Çocukluk Dönemi Aşı Takvimine eklendiğini ve 8 Ekim tarihi itibari ile uygulanmaya başlandığını belirten Dr İmren, \"Hepatit A hastalığı aşı ile önlenebilir, bulaşıcı bir hastalıktır. Hepatit A virüsünün bulaşması sonucu ortaya çıkan karaciğerin akut bir enfeksiyonudur. Halk arasında sarılık adıyla bilinen bu hastalık, zaman zaman ülkemizde de salgınlara yol açarak, çok sayıda insanı etkilemektedir. Enfeksiyonun primer bulaşma yolu fekal-oral yoludur. Hepatit A hastalığının geçişi enfekte olmuş yiyecek ve suların alımıyla ya da hastalığı taşıyan bir kişi ile yakın temas sonrasında bulaşır\" dedi.

 

\"Hepatit A Hastalığın Belirtileri Nelerdir\"
Hastalığın belirtilerinden de söz eden Dr. Yakup İmren, \"Hepatit A Hastalığının ateş, halsizlik, iştahsızlık, bulantı, karın ağrısı, idrar koyulaşması ve (göz akları ve deride sarılık) gibi gözle görülür belirtileri var\" İfadelerini kullandı.

 

\"Hepatit A Aşısı Nerde Ve Nasıl Yapılır\"
Hepatit A aşısının çocuklarda iki doz olarak uygulandığını ve iki doz sonrası bağışıklığın yüksek düzeylere ulaştığını hatırlatarak, \"Hepatit A aşısı Aile Hekimliği Birimlerinde ücretsiz olarak uygulanmaktadır. Hepatit A aşısı 18. Ayın sonu ve 24. Ayın sonu olmak üzere iki doz olarak uygulanır\" bilgilerine yer verdi.

 

\"Ailelerden Beklentilerimiz\"
Dr. Yakup imren, ailelerden beklentilerinin çocuklarının aşılarının zamanında yapılmasını sağlamak olduğunu belirterek, \"Sağlıklı bir toplum için aşılama hizmetinin vazgeçilemez olduğu bilincini tüm kesimlere ulaştıralım. Bu sayede aşıyla önlenebilir hastalıkların sebep olduğu sakatlık ve ölümlerden çocuklarımızı koruyalım. Aşılama ile sağlıklı bir geleceğe doğru çocuklarımızla birlikte sağlıklı adımlar atalım çağrısında bulundu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir