• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Adana Büyükşehir`de Parkmetre Soygunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesinin işletmesi için bir şirkete kiraladığı şehir merkezinde her gün binlerce aracın park ettiği Parkmetrelerde el terminallerinde yapılan usulsüzlükle, vatandaşın soyulduğu iddia edildi.

Park Saati Dolmadan İkinci Saat Ücreti Kesiyorlar
Kendisinden park saati dolmadan ikinci saat ücretinin istenmesi üzerine durumu fark ettiğini belirten vatandaşlardan Nebi Yıldırım mağdur olduğunu ifade ederek, \"Ben yaptığım iş nedeniyle sürekli bu parkmetrelerde duruyorum. Saatim dolmadan da parktan çıkacak şekilde işlerimi ayarlıyorum. Ne var ki saatim dolmadan çıkmama rağmen her seferinde benden ikinci saatin ücretini talep ediyorlardı. Bunu da 1 veya 2 dakikan geçmiş diyerek yapıyorlardı. Bu olay sürekli başıma geldiğinden çok zoruma gidiyordu\" dedi.

Saat Tutarak Soygunu Ortaya Çıkardı
Durumdan şüphelenmesi üzerine saat tutarak yapılan usulsüzlüğü ortaya çıkaran Yıldırım; \"Defalarca saat tuttum, aracım, parkta 55-56 dakika kalmasına rağmen bana, aracımın 1 saatten fazla kaldığını söyleyerek ikinci saatin parasını aldılar. Bu yolsuzluğu kanıtlamak için 23 Kasım 2012`de saat tutarak aracımla parkmetre`ye girdim. 60 dakikam dolmadan çıkmama rağmen yine benden ikinci saatin parasını istediler. Çıkış yaptılar 2 saat bedeli 3 TL`yi ödedim ve hemen tekrar giriş ve çıkış yapmalarını istedim. Tekrar yapılan girişimin 5 dakika önce başlatıldığını ve saatin cihazda öne alındığını fark ettim\" dedi.

Her İşlem Sonrası Saatler 5 Dakika Öne Alınıyor
Her işlem öncesi fatura el terminallerinde saatin 5 dakika önceden başlatıldığını söyleyen Yıldırım, \"bunu değişik yerlerdeki parkmetrelerde de gördüm. Bunu tespit ettikten sonra aldığım makbuzlar bunu kanıtlıyor. Belki benden fazladan kesilen 1 TL`nin fazla bir değeri yok ama bunun her gün yüzlerce vatandaşa yapıldığını düşünün. Bu düpedüz yolsuzluktur, soygundur. Bu soygun, Büyükşehir Belediyesinin işletmesi için kiralaya verdiği yüzlerce parkmetre`de yapılıyor. Bu parkmetrelere her gün binlerce araç park ediyor. Bu soygundan, bu usulsüzlüğü yapan şirketle birlikte onu yeterli denetlemeyen Büyükşehir Belediyesi de sorumludur. Bu usulsüz kazanç ve yolsuzluk hakkında Büyükşehir Belediyesi bir an önce inceleme yapması ve sorumluları ortaya çıkartması gerekmektedir\" dedi.

Ücret Ödememesi Gereken Vatandaşlardan da Ücret Alınmış
Öte yandan; parkmetre alanlarına park edilen araçlardan ilk on dakika için ücret talep edilmiyor.

Vatandaşların park yerine ücret ödemeden faydalanması gereken ilk 10 dakika, yapılan bu usulsüz uygulamayla engelleniyor. Parkta 6-7 dakika kaldığını zanneden vatandaş, el terminali faturasında 10 dakikayı geçen süre yüzünden 2 TL park ücreti ödemek zorunda kalıyor.

Vatandaşın Makbuzlarla İspatladığı Soygun:

1. Belge:
Yer: Ziya Paşa Caddesi Güney Peron: 5
Araç Plakası: 06 GJ 67
Personel: Sercan Karaca
Park Tarih: 23.11.2012
İlk Park Başlangıç Saati: 12.47
İlk Park Bitiş Saati: 13.49
Park Süresi: 1 saat 2 dakika 50 saniye
Otopark Ücreti: 3 TL (2 saat ücreti alındı)

Hemen aynı araçla tekrardan ikinci giriş ve çıkış isteyince cihazın yazdığı saat: 13.45 (yani ilk çıkışından 4 dakika öncesi görünüyor.

2. Belge:
Yer: Ziya Paşa Caddesi Güney Peron: 9
Araç Plakası: 01 UB 564
Personel: Diyap Apar
Park Tarih: 26.11.2012
İlk Park Giriş Saati: 10.43
İlk Park Çıkış Saati: 11.47
Park Süresi: 1 saat 4 dakika 9 saniye
Otopark Ücreti: 3 TL (2 saat ücreti alındı)

Hemen aynı araçla tekrardan ikinci giriş ve çıkış isteyince cihazın yazdığı saat: 11.42 (yani ilk çıkışından 5 dakika öncesi görünüyor.

3. Belge:
Yer: Ziya Paşa Caddesi Güney Peron: 7
Araç Plakası: 01 UB 564
Personel: Metin Doğan
Park Tarih: 28.11.2012
İlk Park Başlangıç Saati: 11.12
İlk Park Bitiş Saati: 16.13
Park Süresi: 5 saat 1 dakika 1 saniye
Otopark Ücreti: 7 TL (6 saat ücreti alındı)

Hemen aynı araçla tekrardan ikinci giriş ve çıkış isteyince cihazın yazdığı saat: 16.08 (yani ilk çıkışından 5 dakika öncesi görünüyor.

Söz konusu iddialar üzerine telefonla kendilerine ulaştığımız Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, durumun araştırılacağını söylediler. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir