• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
​"Çocuklarınızı imam hatip okullarına gönderin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman İmam Hatip Der Başkanı Davut Başaran, velileri, çocuklarının geleceği için gerek LGS tercih sürecinde, gerekse ortaokul seçimi esnasında geleceğin parlak yıldızı olan imam hatip okullarını tercih etmeye davet etti.

Batman İmam Hatip Der Başkanı Davut Başaran, yaptığı açıklamada, geçmişten günümüze imam hatip okullarının yükselen başarısına dikkat çekti. İmam hatip okullarındaki başarının her geçen gün artığını, bu okullarda en başarılı olarak görülen fen veya sosyal bilimler lisesinin müfredatının imam hatiplerde birebir uygulandığını belirten Başaran, hayalindeki üniversite bölümüne ulaşmayı hedefleyen öğrencilerin ve velilerin imam hatip okullarını tercih etmelerini istedi.

Ayrıca imam hatip okullarındaki eğitim öğretim ortamında gençlerin bilim, sanat ve fikir dünyalarını zenginleştirme imkânı da bulduğunu aktaran Başaran, "İmam Hatip Okulları; ortaokul ve lise bölümlerinden oluşan, normal ortaokul ve lise müfredatına ek olarak dini ve ahlaki eğitim veren, güzel sanatlar, spor, hafızlık gibi program çeşitliliği ile fen ve sosyal bilimler liselerinin müfredatına uygun eğitim veren, mesleğe ve üniversiteye öğrenci yetiştiren bu milletin inancından doğan resmi okullardır." ifadelerini kullandı.

"İmam Hatip Okulları kişilikli öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor"

Bireysel ve toplumsal yozlaşmanın her alanda kendini hissettirdiği bu zamanda imam hatip okullarının temel gayesinin, bilgili ve inançlı gençler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Başaran, "İmam hatip okulları; yaşadığı çağın sorunlarına milli, manevi ve evrensel kimliğiyle yanıt verebilen, kişilikli öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor." diye konuştu.

"İmam hatip okulları başarısıyla ilgiyi üzerine çevirdi"

1990'lı yıllarda imam hatip liselerinin, başta üniversite sınavları ve bilim olimpiyatları olmak üzere eğitsel ve kültürel alandaki başarıları ile gündeme gelmeye başladığını anımsatan Başaran, "1993 eğitim ve öğretim yılında İstanbul'un seçkin 121 lisesinin katıldığı bilgi yarışmasında Kadıköy İmam Hatip Lisesi birinci olmuştu. 1994 yılında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi ÖYS Fen Bilimleri birincisi, 1996 yılında bir başka öğrencisi Türkçe-Matematik birincisi olunca çeşitli toplum kesimlerinden dikkatleri ve ilgiyi imam hatip liselerinin üzerine çevirmişti." ifadelerini kullandı.

"Ahlaki ve akademik başarının bir arada olabileceğini gösteren imam hatiplerin önü kesilmişti"

Başaran konuşmasının devamında şunları söyledi:

"1997 tarihinde dönemin başbakanının 'siyasi hayatım pahasına da olsa çıkaracağım' diyerek ortaya koyduğu 4306 sayılı Sekiz Yıllık Kesintisiz Öğretim Yasası, İHL'lerin ortaokul kısmının kapatılmasına ve akademik ve ahlaki yönden başarı bayrağını elinde tutmaya başlayan İmam Hatip Liselerinin önüne katsayı engeli getirilerek halkın gözünden bu okullar düşürülmeye çalışılmıştır. 28 Şubat'ın darbeci zihniyeti tarafından, İmam Hatip Okullarına ilgi katsayı meselesi yüzünden maalesef azalmaya başlamıştı. Ahlaki ve akademik başarının bir arada olabileceğini gösteren İmam Hatiplerin önü böylelikle kesilmişti."

"Milli ve manevi değerlere önem veren her insan bu gündemi ciddiyetle ele almalı"

4+4+4 eğitim yasasının Meclis'ten geçmesi ve katsayı meselesinin İmam Hatip Okullarının önünden kalkmasıyla, unutulan bir değer olarak İmam Hatip Okullarının tekrardan gündeme geldiğine işaret eden Başaran, "Milli ve manevi değerlere önem veren her insanın bu gündemi ciddiyetle ele alması gerekiyor. Çünkü bu okullarda en başarılı olarak gördüğümüz bir fen veya sosyal bilimler lisesinin müfredatı birebir uygulanmaktadır. Hal böyle iken akademik başarıyı milli ve manevi dünyanın içerisinde büyüten, İmam Hatip Okullarını kendi ülkesinin, insanının kaderi olarak gören ve bu akademik ve ahlaki başarının bir arada olduğu günlerine ulaştırmayı amaçlayan yöneticilerimiz, bu okullara sağladığı olanaklardan faydalanarak hayalindeki üniversite bölümüne ulaşmayı hedefleyen, manevi değerlerine bağlı, topluma faydalı, düşünen, araştıran, aktif gençler yetiştirilmesini tercih eden öğrenci ve velilerimizin öncelikle başvurması gereken okullardır." şeklinde konuştu.

"Karma eğitimden kurtulan gençler bilim, sanat ve fikir dünyalarını zenginleştirme imkânı bulmaktadır"

Başaran, Batman'da 7'si ilçelerde, 9'u merkezde olmak üzere toplamda 16 adet Anadolu İmam Hatip Lisesi; 11'i ilçelerde, 12'si merkezde olmak üzere 23 adet İmam Hatip Ortaokulunun bulunduğunu kaydetti.

Batman merkezde bulunan 9 Anadolu İmam Hatip Lisesinden 4'ünün erkek, 5'inin ise kız imam hatip lisesi olduğunu aktaran Başaran, "Böylece karma eğitim garabetinden tamamen kurtulmuş bir eğitim öğretim ortamında gençlerimiz bilim, sanat ve fikir dünyalarını zenginleştirme imkânı bulmaktadırlar." dedi.

"Çocuklarınızın geleceği için imam hatip okullarını tercih edin"

İmam hatip okullarında fen, sosyal bilimler ve güzel sanatlar lisesi programları uygulandığını belirten Başaran, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Batman merkez ve ilçelerimizde bulunan bu imam hatip okullarında toplam 4 bin 689 öğrencimiz Anadolu İmam Hatip Liselerinde, 5 bin 458 öğrencimiz İmam Hatip Ortaokullarında eğitim öğretime devam etmektedirler. Ayrıca Batman merkezde bulunan TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi proje okulu olarak fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve güzel sanatlar lisesi programı uygulamaktadır. Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde de örgün eğitimle birlikte hafızlık programı uygulanmaktadır. Tüm velilerimizi çocuklarının geleceği için gerek LGS tercih sürecinde gerekse ortaokul seçimi esnasında geleceğin parlak bir yıldızı olan imam hatip okullarını tercih etmeye davet ediyoruz." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir