• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...

ŞANLIURFA - Haseki kentinde bağlı Rasulayn`da çatışmalar devam ediyor. Bir haftadan bu yana sessizliğini koruyan kentten yine bomba sesleri gelmeye başladı. Bu sabah saatlerinde Suriye ordusuna ait Rus yapımı MİG savaş uçakları Rasulayn`ı bombaladı.

 

Rasulayn`da ikamet eden Hamit bin Hasan bombardıman sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı:
\"Sabah evde çocuklarımla oturuyordum birden gelen uçak sesleriyle irkildim. Patlama sırasında evimin bahçesine yaklaşık 6 kilo ağırlığında şarapnel parçası düştü. Çocuğum korkudan bayıldı onu ayıltmaya çalıştım yüzüne su döktüm, yaşadığımız o an kabus gibiydi korkudan ailemi alarak Türkiye`ye sığınmak için sınıra doğru koştum.\"

 

Rasulayn`daki bombardıman sırasında 15 kişinin hayatını kaybettiği öne sürüldü. Bombardımanda yaralanan 12 kişi Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırılırken yaralılardan durumu ağır olan bir kişi hayatını kaybetti. Yaralılardan durumu ciddiyetini koruyan 2 Suriyeli de Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildi.

 

Ceylanpınar`a Mülteci Akını
Sabah saatlerinde yaşanan çatışmalardan sonra çok sayıda Suriyeli Ceylapınar`a akın ederken sınırda güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Jandarma ekipleri de sınırda güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı. Ayrıca Kürtçe ve Türkçe anonslar yapılara vatandaşlar sınırdan uzaklaştırıldı.


Öte yandan bombardıman sırasında Ceylanpınar`a ulaşan şarapnel parçaları bir çok evin ve iş yerinin camlarının kırılmasına neden olurken Aydınlık Mahallesinde de bir araca zarar verdi.
(Mustafa Kaynak-İLKHA)