• DOLAR 32.343
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2241.23
  • ...

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, pamuk tarlalarında görülen Yeşil Kurt (Tahta Kurusu) ile ilgili denetim ve tespitlerde bulunuldu.

Pamuk tarlalarında sıkça görülen Yeşil Kurt ile ilgili yapılan açıklamada, üreticinin gerekli durumlarda İlçe Tarım Müdürlüğündeki teknik personelden destek talep etmesi gerektiği belirtildi.

Konu ile ilgili Hilvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yeşil Kurt ve Lygus (Tahta Kurusu) olarak bilinen zararlılar, 2019 üretim sezonunda ilçemizde pamuk ekimi yapılan tarlalarda yoğun bir şekilde görülmektedir. Bu zararlılar, bitkinin özellikle generatif dönemde yani pamuk bitkisinin tarak ve kozalarında beslenmekte ve bu durumda pamuk tarlalarında yüzde 80-90 oranında hasara neden olmaktadır. Bu kapsamda Hilvan İlçe Tarım ve Orman müdürlüğünde görevli teknik personel sahada denetim ve tespitlerini yapmakta, bu konuyla ilgili çiftçilerimize teknik anlamda destek verilmekte, zararlı ile mücadelede kullanılacak etkili maddeler ile bunların kullanım zamanları hakkında bilgi verilmektedir. İlçemiz pamuk üreticilerinin ürünlerinin hastalık ve zararlılardan korunması ve bu üreticilerin büyük maddi kayıplara uğramamaları açısından, İlçe Müdürlüğündeki teknik personelden destek talep etmeleri, kimyasal mücadelelerini etkin ve zamanında yapmaları büyük önem arz etmektedir.” (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)