• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır`da Yenilenebilir Bir Dünya İçin Yenilenebilir Enerji Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Kongre merkezinde gerçekleştirilen panele, Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik bölümü öğretim üyesi aynı zamanda topluluğun danışmanı Prof. Dr. İrfan Açıkgöz, Marmara Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tanay Sıtkı Uyar, Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Aydın, Dicle Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilal gümüş, Kendine Yetebilen Enerji Program Kurucusu Gültekin Aydeniz ve Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik bölümü öğrencilerinden Meşale Püre Bakır panelist olarak katıldı.

 

Çok sayıda öğrencinin takip ettiği panelde yenilenebilir enerji kaynaklarının günümüze ne gibi fayda sağlayacağı üzerinde duruldu.

 

Yaşanabilir bir dünya için yenilenebilir enerji kaynaklarının faydaları ve günümüzdeki kullanım alanlarının ele alındığı panelde, Türkiye`nin yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma bakımından dünya sıralamasındaki durumu gözler önüne serildi.

 

Solar enerji üretiminde Türkiye`nin dünya sıralamasında Çin`den sonra 2. Sırada yer aldığı belirtilirken, onun dışında birçok doğal enerji kaynağına sahip olmasına rağmen, Türkiye`nin üretimde dünya sıralamalarında yer almadığı vurgulandı.

 

Yenilenebilir enerji kaynakları ile küçük ev aletlerinin kullanımında bile ciddi enerji tasarrufu sağlayacağı kaydedilirken, 10 yıl içerisinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında bir gelişme gösterilmez ise Türkiye`nin ciddi bir enerji sıkıntısı ile karşı kaşıya kalacağı ifade edildi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir