• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Cizre`de Mobese Kameralarına VİP Koruma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK -Cizre`de göstericiler tarafından sık sık tahrip edilen mobese kameralarının takılı olduğu direklere tam donanımlı koruma sağlandı.

 

Mobese direğine takılı kameralar öncelikle tel örgüler ile kaplandı, daha sonra göstericilerin tırmanıp kameralara zarar vermesini engellemek için direğin etrafına amerikan tipi tel korumalar çekildi. Bu önlemlerde yetersiz kalınca direklerin zeminine 3 metre uzunluğunda beton döküldü.

 

Cizre`de Emniyet Müdürlüğü tarafından 70 ayrı noktaya mobese kameraları yerleştirildi. Kameralara zarar verilmesini önlemek için ise direkler dikenli tellerle kaplandı ve direklere sivri uçlu demirler yerleştirildi.

 

Sık sık yaşanan izinsiz gösteriler ve olaylarla gündeme gelen Cizre`de, Emniyet Müdürlüğü başta olayların yaşandığı Cudi ve Nur mahalleleri ile İdil Caddesi olmak üzere 70 ayrı noktaya mobese kameraları yerleştirdi. Gösteriler sırasında kameralara zarar verilmesini önlemek için de kameraların takıldıkları direklere dikenli tel çekilip, bazı bölümlerine sivri uçlu demirler takıldı. Bu yolla direklere tırmanılarak, kameralara zarar verilmesinin önüne geçilmek istendiği öğrenildi.

 

İki hafta önce İdil Caddesinde bulunan mobese direği oksijen tüpü kullanılarak kesilmiş ve direk devrilmişti. Olay üzerine Cizre Kaymakamlığı direklerin etrafına 40 santimetre kalınlığında beton dökmüştü.(Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir