“Uyuşturucu ile topyekûn mücadele etmeliyiz”
Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, herkesi uyuşturucuyla mücadelede daha etkin olmaya çağırdı.
Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” dolayısıyla açıklamalarda bulundu.
Herkesi uyuşturucuyla mücadelede daha etkin olmaya çağıran Günlüoğlu, “Küresel düzeyde tüketim ve yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarında maalesef bir artış gözlemleniyor. Gençleri bağımlılıkla tanıştıran kötülük onlara maalesef çok yakın. Ancak, gerçekleştirilen operasyonlarda elde edilen başarılı sonuçlardaki artışla kolluk kuvvetlerimiz, binlerce gencimizin hayatını kurtarmaya devam ediyor. Onlara gösterdikleri çabalar nedeniyle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. STK’larımızın, eğitimcilerin, medyanın, esnafların ve ailelerin destekleri de bağımlılıkla mücadelemizde çok önemli bir yer tutar. Buradan ailelere de bir çağrıda bulunmak istiyorum: Biz Yeşilay olarak her zaman yanınızdayız. Ve bu mücadele siz olmadan atılan her adım eksik kalacaktır. Bu yüzden bağımlıkla ve özellikle uyuşturucu ile topyekûn mücadele etmeliyiz.” dedi.
Devletin tüm organlarının yanı sıra STK’ların ve ailelerin uyuşturucu ile topyekun mücadele etmesi gerektiğini belirten Günlüoğlu, herkesin uyuşturucu madde bağımlılığına karşı mücadelede elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.
Günlüoğlu, “Bağımlıklar konusunda önleyici eğitim programlarımızla Edirne’den Ardahan’a, anaokulundan yetişkin dönemine kadar herkes kendi yaş gruplarına göre bilgilendiriyoruz. Türkiye genelinde başlatılan bağımlılık önleme temelli Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programımızın (TBM) dünyada bir benzeri yok. TBM ile bugüne kadar 10 milyon öğrencimize ve 2 milyon yetişkine ulaştık, bağımlılıkla mücadelede farkındalıklarını arttırdık.” diye konuştu.
Özgürlüğün uyuşturucu ile asla bağdaştırılamayacağını ifade eden Günlüoğlu, “Merak, özenti, kendini ispat etme, aile sevgisinden yoksun olma, boşlukta olma maalesef gençlerimizi uyuşturucuya itebiliyor. Ailelerimizden isteğimiz çocuklarıyla ilgilensinler, onlarla konuşsunlar. Bağımlılık hakkında bilgi sahibi olsunlar, tedavi olması gereken çocuklarına bir suçlu gözüyle değil iyileşmesi gereken bir hasta olarak baksınlar ve tedavide asla yalnız bırakmasınlar. Bağımlılıklara dair her türlü doğru bilgilere tbm.org.tr sitemizden ve YEDAM Danışma Hattımız 444 79 75 numarasından ulaşabilirler.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)