• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Yağmursuyu Çalışmaları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının iki ayrı hat olarak yapılacağını söyleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Yağmursuyu çalışmalarının Kültür Mahallesinde başladığını belirterek, \"Halen Yeşilyurt, Şehit Mustafa Gündoğdu, Saray, Kültür, İnalı ve Kaleönü Mahalleleri`nde kanalizasyon çalışmaları devam ediyor\" dedi.


Yapılan çalışmalarla 103 km kanalizasyon hattının tamamlandığı dile getiren Atalay, \"1.700 adet binanın kanalizasyon bağlantısı, yeni yapılan şebekeye aktarılarak faaliyete geçirildi. Ayrıca 500-600-800 mm çapındaki ana taşıyıcı hatlar tamamlanarak devreye girdi. Söz konusu Mahallelerdeki çalışmalarımızın Aralık ayı sonu itibari ile bitirilmesi planlanmıştır. Fiziki olarak Kanalizasyon Hatlarının yüzde 50`si tamamlanmıştır. Kanalizasyon hatlarımızda günlük yaklaşık 500 metrelik bir hat standartlarına uygun bir şekilde yapılmaktadır. Bingöl`de Yağmursuyu hattı ilk kez yapılıyor. Kültür Mahallesinde 1200 mm. çapında yağmursuyu kanalına başlanmıştır. Yağmursuyu hattı kanalizasyon projesi kapsamında olup, 400`lük borulardan başlamak suretiyle 1200`lük boru çapına kadar beton ve betonarme borularla yağmursuyu hatları yapılarak derelere deşarj edilmektedir. Şehir merkezinden gelen yağmursuyu hattımız ve kanalizasyon hattımız Kültür Mahallesi`nden deşarj edilip Arıtma Tesisi`ne verilecektir. Çeşitli kollara ayrılan bu hatlarımız ana hatlarımızla Arıtma Tesisi`ne bağlanacaktır\" diye konuştu.


Kaleönü Mahallesi`nde şebeke hatlarının yüzde 95`lik kısmının tamamlandığını ifade eden Atalay, \"Kaleönü Mahallesinde şebeke hatlarının yüzde 95`lik bölümü tamamlandı. Kalan kısımda İmar uygulaması yapılacak yerler olması nedeniyle yapılamadı. Atıksu Arıtma Tesisi ile Kaleönü Mahallesi arasındaki 800 mm. çapında ve 2.600 metre uzunluğundaki ana toplayıcı hat tamamlandı. Kaleönü Mahallesinde 2 ayrı noktada Muş yolu altından geçen Yatay Delgi tamamlandı\" dedi.


Kültür Mahallesinde yapılan hatların ana taşıyıcı hatlara bağlandığını belirten Başkan Atalay, \"Kültür Mahallesinde ve İnalı Mahallesinde şebeke hatlarının yüzde 90`lık bölümü tamamlandı. Atıksu Arıtma Tesisinden Yeşilyurt ve Mirzan Mahallelerine giden 800 -600- 500 - 400 mm. çapında ana toplayıcı hattın Yeşilyurt Mahallesine kadar olan kısmı (Askeri Bölgeden geçen kısım dahil) tamamlandı ve Yeşilyurt Mahallesinden Mirzan Mahallesine doğru şebeke yapımına başlandı. Burada 6.500 metrelik şebeke hattı tamamlandı. Şebeke çalışmalarına devam ediliyor. Bingöl (Merkez) Aşağı Çarşı içine giden ve derenin iki tarafına yapılan toplayıcı hattın yüzde 50`si tamamlandı. Kültür ve Yeşilyurt mahallelerinde şebeke çalışmaları devam etmektedir\" diye konuştu.


Atalay, \"Düzağaç bölgesinde Muş Karayolu altından geçen Yatay Delgi bitirilmiştir. Atıksu Arıtma Tesisinden Düzağaç`a giden toplam 2.800 metrelik 800mm. çapında toplayıcı hat tamamlanmıştır. Bu bölgede Saray Mahallesinde şebeke hatlarının 4.000 metresi tamamlanmış ve şebeke çalışmalarına devam edilmektedir. Uzunsavat bölgesinde (Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi`nde) 3.500 metrelik şebeke tamamlanmış olup, TOKİ konutlarına giden 400 mm.lik hat bitirilmiştir. Düzağaç Bölgesinde Devlet Hastanesi karşısında Kavşak geçişinde yapılan Yatay Delgi ile Yağmursuyu ve Atıksu geçişleri tamamlanmıştır(DSİ`den Karşıyaka Mahallesi`ne geçiş)\" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir