• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Direnişin Gazze Savaşında Kullanmadığı Silahları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin direnişinin işgal rejiminin dayattığı sekiz günlük savaşta kullandığı yeni silahlara herkes şahit oldu. Ama birçoğu direniş güçlerinin daha kullanmadığı silahları görmedi. Direniş güçleri bu silahları işgal devam ettiği sürece bitmeyecek savaşın yeni rauntlarında kullanacak.

Direnişin bu savaşta depolardan çıkarmadığı silahlardan bazıları şunlar:

Anti zırh silahlar

Bu silahların etkinliği Gazze savaşından birkaç gün önce yapılan bir operasyonda ortaya çıkmış, binlerce metre uzaklıktaki Siyonist tank yok edilmişti. Filistin direniş güçleri Siyonistlere ait zırhlı araçlara karşı kullanabileceği bu silahtan binlercesine sahip. Ben Siyonist istihbaratın bundan haberdar olduğunu ancak sayısını, nerelerde bulunduğunu ve etkinlik derecesini bilmediğini düşünüyorum. Yine bu silahın daha kullanılmadan işgal ordusunu korkuttuğuna ve kara harekâtına girişmesini engellediğine inanıyorum.

Tüneller

Siyonist istihbaratı bu korkunç silahı çok iyi biliyor. Biliyor bilmesine de ayrıntılarını tam olarak bilmiyor. Siyonistler yerin neresinin yarılıp içinden kahraman ve cesur savaşçıların çıkıp Gazze’ye giden ordunun belini kıracağını tam olarak kestiremiyor. Tüneller, direniş güçlerine 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarının içlerine kadar girebilme imkanı verdiği gibi, işgalciyi kalbinden vurma ve işgal ordusunun yardım ve destek kanallarını kesme imkânı da veriyor. Tüneller direniş güçlerine fark edilmeden vur kaç fırsatı verecek. Yine direniş güçlerinin gasp edilmiş topraklardan daha fazla alanı kurtarma yolunu açacak. Bu da henüz ciddi manada kullanılmayan bir silah.

Çok güçlü mayın ve patlayıcılar

Direnişin yer altında ustalıkla gizlemeyi başardığı mayın ve patlayıcılar da düşmanı korkutan silahlardan biridir. Direniş güçlerinin bunları dâhilikle yer altında düşmanın fark edemeyeceği şekilde gizlediği biliniyor. Dört sene önce Gazze’ye karşı yapılan savaştan dersler alan direniş güçleri düşmanı yok etmek için döşediği bu patlayıcıları daha kullanmadı.

Dalgıçlar

Bunlar, denize dalıp uzun süre su altında kalma konusunda iyi eğitim alan yiğit ve kahraman adamlardır. Bunlar yeni yöntem ve tekniklerle iyi eğitim almış savaşçılardır. Savaşın kızışması veya düşman gemilerinin Gazze sahiline yaklaşması durumunda birçok deniz aracını yok etme gücüne sahiptirler. Boyutu tam bilinmeyen bu silah henüz kullanılmadı.

Filistin insanı

Tabi bütün bu silahlardan daha önemlisi ve etkili olanı kuşkusuz Filistin insanıdır. Filistin direnişi düşman için korku bilmeyen, ölümden korkmayan, lügatlerinden hezimet kelimesini çıkaran adam gibi adamlar hazırladı. Bunlar Allah’a verdikleri söze bağlı, öfkeleri yenen, sırlarını gizleyen, düşmanla karşılaşmaya hazırlanan ve her biri sadece kendi işiyle uğraşan kişilerdir. Her biri üstlendiği misyonu yerine getirecek anı bekliyor. Bunlar daha sonraki savaşlar için şimdiki savaşta çatışmadan uzak durdular.

Kuşkusuz işgal ordusu sekiz günlük savaşta kesin bir yenilgiden kurtuldu ve ateşkesle başarı sağladı. Siyonist Genel Kurmay Başkanının “Gazze savaşını durdurma kararı işgal ordusunun gerçekleştirdiği en büyük zaferdir” sözü tam da bunu açıklıyor.

Dr. Fayiz Ebu Şemmale

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir