• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem ile Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Temsilcisi Remzi Özmen ve sendika temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Selçuk burada yaptığı konuşmada, "Kamuda 2002'de yüzde 47,94 olan sendikalaşma oranı, 2018'de yüzde 67,65’e ulaştı. Hükümet olarak elbette en büyük temennimiz, bu oranların çok daha yüksek seviyelere çıkması ve tüm kamu çalışanlarımızın sendikalaşması yönünde.” dedi. Türkiye'nin büyümesinde ve güçlenmesinde kamu görevlileri sendika ve konfederasyonlarının önemli bir yeri olduğunun altını çizen Bakan Selçuk, şunları kaydetti: “2012'de yürürlüğe giren yasa doğrultusunda toplam dört toplu sözleşme gerçekleştirdik. Yakın bir zamanda 5. toplu sözleşme görüşmelerine de başlayacağız."

ÖZEL SEKTÖRDE 149 MİLYAR TEŞVİK

Bakan Selçuk, kamu sektörün yanında özel sektörün de güçlenmesi için ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.  Özel sektörün büyümesi için teşvik ve istihdam politikalarına ağırlık verildiğini anlatan Selçuk, "Özel sektörde istihdamı artırmaya yönelik teşviklerimizden işverenlerimize 149 milyar liralık destek sağladık. Bu teşvik ve desteklerimizle 9 milyona yakın istihdam sağladık." ifadelerini kullandı.

"55 İLACI DAHA GERİ ÖDEME LİSTESİNE ALDIK”

Bakan Selçuk, sağlık alanında yapılan yenilikler hakkında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'hayalim' dediği şehir hastanelerini bu ülkeye biz kazandırdık. Batmış, bitmiş bir sosyal güvenlik sistemini sıfırdan aldık, bugün nüfusumuzun %99’unu kapsayan bir sağlık sistemine dönüştürdük. Bu hafta içinde halkımızla da paylaştığımız gibi, yaptığımız yeni düzenleme ile 2’si kanser, 39’u yerli üretim olmak üzere 55 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. Bu eklemeyle birlikte bedeli ödenen yurt içi ilaç sayımız 8 bin 554’e ulaştı. Rakamlarla kolayca ifade ettiğimiz bu düzenlemeler aslında ülke tarihimizde benzeri görülmemiş dev adımlardır." açıklamasında bulundu. Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Temsilcisi Özmen de iş güvencesi ve 657 konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine güvendiklerini belirterek, "Bununla ilgili söylentilere artık kulak asmıyoruz. Çünkü Cumhurbaşkanımızın sözü bizim için bir senettir. " diye konuştu.