• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Bulgur Yemek İçin O Kadar Çok Sebep Var Ki...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Toplum olarak pilav yemeyi seviyoruz, en çok da pirinç pilavını tercih ediyoruz. Peki bulgur un bir çok hastalığa şifa olduğunu biliyor musunuz?

Hayrettin Mutlu (Diyetisyen ):"ŞEKER HASTALIĞINA KARŞI KORUYUCU ETKİ. KOLESTROL MEKANİZMASINI DÜŞÜRECEK VEYA KOLESTROL SEVİYELERİNİN YÜKSELMESİNİ ENGELLEYEREK KALP SAĞLIĞINA KARŞI BİR KORUYUCU MEKANİZMASI VAR. BİR DE KOLONDA POSA İÇERİĞİ YÜKSEK OLMASI NEDENİYLE BAĞIRSAK HAREKETLERİNİ ARTIRARAK KOLON KANSERİNDEN KORUNMASI."


Bulgur insandaki şeker değerini dengelemeye yardımcı oluyor.

Hayrettin Mutlu (Diyetisyen):"BULGURDAKİ KARBONHİDRAT LİF İÇERİĞİDE YÜKSEK OLDUĞU İÇİN GLİSEMİK İNDEKS DEDİĞİMİZ KAN ŞEKERİNE ETKİSİ DE DÜŞÜK BİR KARBONHİDRAT TÜRÜ. HERKESE BASİT ŞEKERLERİ TÜKETMEYİN DİYORUZ. ALIN SİZE KOMPLEKS BİLEŞİK OLARAK BULGUR."

Amerika`da doktorlar hamile kadınlara folik asit ilaç yerine bulguru öneriyor.

 

Hayrettin Mutlu (Diyetisyen):"HAMİLELERE ÖNERİLMESİNİN EN ÖNEMLİ NEDENİ İSE İÇERİSİNDE BULUNAN FOLİK ASİT MİKTARI. 02.02 BULGUR BU YÖNDEN DE ÇOK ZENGİN BİR BESİN. BİR MİKTAR ÇİNKO VAR. ÇİNKONUN DİYABETLE İLİŞKİSİ BİLİNİYOR. KANSER HASTALIKLARIYLA İLİŞKİSİ BİLİNİYOR. BEBEĞİN ZEKA GELİŞİMİYLE İLİŞKİSİ DE BİLİNİYOR ARTIK."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir