"Dershanelerin bıraktığı boşluğu kurslarla dolduracağız"
Gaziantep’te başlayan “Hayat Boyu Öğrenme Günleri” programında konuşan Vali Davut Gül, açılan etüt merkezleri ve kurslarla dershanelerin bıraktığı boşluğu doldurmayı amaçladıklarını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Günleri” başladı.
Festival Park’ta gerçekleştirilen programın açılış töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül kentte açılan çeşitli kurslarda her yaşta herkesin bir şeyler öğrendiğini söyledi.
Vali Gül, “Gaziantep, sosyal belediyeciliğin en iyi yapıldığı ve uygulandığı şehirlerin başında geliyor. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve halk eğitim merkezleriyle birlikte çok önemli hizmet sunduk. Bu hizmetleri sunarken halkın ilgi göstermesi çok önemlidir. Öğretmenlerin özverisi ve gayretlerini görüyoruz. El ele vererek açılan etüt merkezleriyle dershanelerin bıraktığı boşluğu doldurmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan da konuşmasında öğrenmenin yaşının olmadığına dikkat çekerek, halk eğitim merkezleriyle birlikte kentte 11 bin kurs açtıklarını ve 150 bin kursiyere ulaştıklarını belirtti.
Cihan, 2015 yılından bu yana hem meslek edindirme hem de etüt merkezlerinde üniversite adaylarına destek olmak için yaptıkları çalışmalarla 250 bin kişiye kurs verdiklerini ve bu kurslardan eğitim gören öğrencilerden kimilerinin meslek sahibi olduğunu ve birçoğunun da üniversiteyi kazandığını belirtti.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Mete Kızılkaya ise “Beşikten mezara kadar ilim’ düsturuyla Hayat Boyu Genel Müdürlüğü olarak 992 halk eğitim merkezi ve 22 Olgunlaşma Enstitüsü ile 2018 yılında 8 milyon 300 bin kursiyer sayısına ulaştık. Nüfusun yüzde 10’a tekabül ediyor. Ama bizim daha çok çalışmamıza ve mülki idari amirlerimizin desteğiyle daha çok kursiyere ulaşacağız. Önümüzdeki 10 yılda AB ülkelerindeki yüzde 15 rakamına ulaşmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halit Ateş ise kentte hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından protokol, stantları gezdi.
Bilgi, beceri ve yeterlilikleri geliştirmek, öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru toplumsal dönüşümü gerçekleştirmeyi amaç edinen “Hayat Boyu Öğrenme Günleri” farklı öğrenim, yaş seviyesindeki bireylerin, istihdam edilebilirliğine fırsat tanımanın yanı sıra sosyokültürel gelişimine katkı sunacak.
3 gün sürecek olan programda, Gaziantep Olgunlaşma Enstitüsü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezleri ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda yıl boyunca üretilen çalışmalar kurulan 100 stantta sergilenecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)