• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Başörtüsü Yasağı Bu Ülkedeki En Büyük Zulümlerden Biridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete`de yayımlanarak, yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı okullarda kılık kıyafeti düzenleyen yönetmeliğe tepkiler devam ediyor.
 
Bilgi ve Düşünce Derneği, Marifet-Der, Nur-Der ile Özgür Eğitim-Sen Bingöl temsilciliği bu gün saat 12.00`da Genç Caddesi Saat Kulesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla, başörtüsünün tüm okullarda ve tüm derslerde serbest bırakılmasını istedi.
 
Açıklama öncesinde Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Dr. Mustafa Yılmaz, Marifet-Der Başkanı Tekin Gönç ve Özgür Eğitim-Sen Bingöl temsilciliğinden Abdullah Doğan birer konuşma yaparak, yönetmeliğe tepki gösterdiler.
 
Açıklamayı dernekler adına okuyan Seval Acar, yönetmeliğin inanç özgürlüğünü ihlal ettiğini ve insan hakları ilkelerine de aykırı olduğunu iddia etti. Başörtülü eğitim görmek isteyen birçok kızın okullarda baskılara maruz kaldığını ifade eden Acar, hükümetin bu yönetmeliği geri çekmesi için çağrı da bulundu.
 
Hükümete seslenen Acar, "12 Eylül ve 28 Şubat darbe süreçlerinde bu tür tablolar sıradan olaylar olarak görülüyordu. Lakin sizin bu zalimlerden ve zulüm dönemlerinden farkınız sadece İmam Hatip okullarında ve seçmeli Kur`an-ı Kerim derslerinde başörtüsü takabilme serbest mi olacak? Siz buna razı olabilirsiniz ama biliniz ki biz asla razı olamayacağız. Hükümetin bu yanlıştan biran önce dönmesini istiyoruz. Yasakçı yönetmelik geri çekilsin ve mekan, alan, zaman ayrımı yapılmaksızın başörtüsünü yasaklayan her türlü engel kaldırılsın. Şunu herkes bilmelidir ki; iktidar sahiplerinin kim olduğu bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren şey zulmün kendisidir. Başörtüsü yasağı bu ülkedeki en büyük zulümlerden biridir. Biz bu zulmü ifşa edecek, zulüm kimden gelirse gelsin zulme karşı koymaya devam edeceğiz. Başörtüsünün simgelediği İslam`ın aydınlık mesajını bütün toplumsal alanlara taşımak mücadelesinden vazgeçemeyeceğiz" diye konuştu. (Nihat Kana - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir