• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...
Siirt’te 93 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt'te 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 517 okulda eğitim gören 93 bin 827 öğrenci karnelerini alarak hem karne hem de tatil heyecanını yaşadı.

2018-2019 eğitim öğretim yılını geride bırakan öğrenciler, karnelerini alarak yarıyıl tatiline girerken, Molla Halil Ortaokul Müdürü Yesrip Akbay, velilerin, çocuklarının karnelerini ellerine aldıklarında aslında o karnelerin sadece öğrencilere ait bir sonuç olmadığını bilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

"Öğrencilerin büyük bir kısmı sevinçliyken bir kısmı üzgün"

Öğrencilerin yıl boyunca sarf ettikleri emeğin karşılığını bu gün karnelerini alarak gördüklerini ifade eden Akbay, öğrencilerin büyük bir kısmı sevinçliyken bazılarının ise başarısızlıklarından ötürü üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Akbay, "Öğrenciler, kendilerine yapılan yönlendirmeleri çerçevesinde çalışmalarını yapmış, gayret etmiş, emek sarf etmiş ve bu gün de o emeklerinin karşılığını da karnelerinde gördüler. Bu nedenle çok mutlu ve sevinçliler. Bizlerde okul idaresi olarak öğrencilerimize yaz tatilini nasıl geçirmeleri gerektiği konusunda gerekli bilgilendirmelerde bulunduk. Karnede düşük notların olmasının her şeyin sonu olmadığını ve bunun da telafisinin olabileceğini söyledik." dedi.

Notlardaki sonuçların büyük bir kısmında velilerin payı olduğunu söyleyebiliriz

Velilerimiz aslında çocuklarının karnelerini ellerine aldıklarında aslında o karnelerin sadece öğrencilere ait bir sonuç olmadığına dikkat çeken Akbay, "Bu notlardaki sonuçların büyük bir kısmında velilerin paylarının olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kendi çocukları ile ilgilenen ailelerin çocukları daha başarılı, gayretli olduklarını görebiliyoruz. Fakat hiçbir şekilde kendi çocuğu ile ilgilenmeyen, uğraşmayan veya gerekli ilgiyi göstermeyen ailelerin çocukları ise daha başarısız olduklarını görebiliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yaz tatili boyunca kitap okurlarsa güzel kazanımlar elde edeceklerdir"

"Çocuklar bu yaz tatilinde zamanlarını geçirebilmek için öncelikle dinlenmeleri gerekiyor." diyen Akbay, şunları söyledi: "Ama dinlenirken beyin atıl durmamalı ve özellik sayısal bulmacalar çözülebilirler. Sözel alanlarında ise kitap okumaları çocukları hem dinlendirecek hem de yaz tatili boyunca güzel kazanımlar elde edecekler. Sportif ve kültürel alanlarda da çocuklar gençlik merkezlerinin kültürel, sanatsal faaliyetlerine katılıp kendilerini geliştirmeye çalışsınlar."

7 yıl önce Suriye’de başlayan iç savaştan dolayı ülkesini terk edip ailesi ile birlikte Siirt’te yerleşen Molla Halil İmam Hatip Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Abdulsamet Alalı, yıl boyunca çok çalıştığını ve birinci dönemde de teşekkür aldığını belirterek çok mutlu olduğunu ifade etti.

Ailesinin takdir belgesi almasında çok büyük bir katkısı olduğunu ve başarılı olması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Muhammed Eyüp İçin de "Bu gün karnemi almanın büyük heyecanını yaşıyorum. Ailem her zaman çalışıp gayret etmem için bana destek oldular. Ben de onları utandırmadım ve onların söylediği her şeyi yapmaya çalıştım ve bunun sonucunda takdir belgemi aldım. Çok mutlu ve heyecanlıyım." diye belirtti.

Ders yılı boyunca hep karne gününün gelmesinin heyecanla beklediğini dile getiren 5/C sınıfından Ömer Faruk Özer, anne ve babasının kendisine verdiği destek sayesinde teşekkür belgesini aldığını ve çalışmasının karşılığını aldığı için mutlu heyecanlı olduğunu ifade etti. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir