• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Konya Mustazaf-Der Açıklamada Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Yaptığı İslami ve kültürel çalışmalarıyla halkın teveccühlerini kazanan Mustazaf-Der`e yapılan baskılar sürüyor. Mustazaf-Der Konya Şube Başkanı Nezir Tunç yapılan baskılarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Üye ve gönüllülerimiz çeşitli tekliflerle muhbirleştirilmek isteniyor
Açıldığı günden beri Konya Şubemizdeki üye ve gönüllülerimiz sürekli rahatsız ediliyor ve muhbirleştirilmeye zorlanıyorlar. Kabul edilmediğinde psikolojik baskı yapıp derneğe gelmeleri engellenmeye çalışılıyor. Konya`da kendini devlet görevlisi diye tanıtan bu illegal çeteler, bazı İslami kesimlere gidip "Biz Mustazaf-Der yöneticileri ile iyi tanışıyoruz, muhabbetimiz var" deyip İslami kesimlerin bize karşı şüpheyle bakmalarını istiyorlar. Ayrıca maddi durumu iyi olmayan üye ve gönüllülerimizin bazılarına, sosyal yardımlaşma vakfından geldik, bazılarına Yeşil kart bürosundan geldik bazılarına da yardım kolileri ile gelip size yardım etmek istiyoruz gibi ifadeler kullandıktan sonra Mustazaf-Der`de olup bitenler hakkında kendilerine bilgi verilmesi için baskılarda bulunuyorlar. Şubemizin bünyesinde gönüllü hizmet eden öğrencilere, `derslerinizde yardımcı olacağız, geleceğinizi kurtaracaksınız ve burs vereceğiz` vaatleri ile öğrencilerin kendilerine Mustazaf-Der hakkında bilgi verilmesi isteniyor. Ret edenlere ise `geleceğinizi düşünün` şeklindeki ifadelerle aba altında sopa gösterip tehdit ediyorlar. İşçi olarak çalışan üye ve gönüllülerimizi telefonla arayıp `iş vereceğiz` diye görüşüp tekrar derneğimiz hakkında bilgi verilmesine zorlanılıyorlar. Bunlara benzer onlarca olayla karşılaştık. Bu ahlaksız teklifler hala üye ve gönüllülerimize karşı devam etmektedir.

Oysa derneğimizin bütün çalışmaları İl Dernekler Masası tarafından kontrol edilip tüm faaliyetlerimiz ilgili kurumlar tarafından denetlenmektedir. Kaldı ki bütün faaliyetlerimiz halka açık olduğundan kendileri dahi bu faaliyetlere katılabilirler.

Anlatmış olduğumuz bütün bu olayların tamamı Konya`da vukuu bulmuştur. Zamanı ve vakti gelince hangi olayın nerede, ne zaman ve kimler tarafından nasıl yapıldığını ayrıntılı bir şekilde açıklayacağız" dedi.

Ortak Payda İslami Hizmetleri Engellemektir
Karanlık mihrakların hedeflerinin yapılan İslami hizmetleri engellemek olduğunu söyleyen Tunç, `Dinine, diyanetine bağlı fertlerin yetişmesi için çaba ve gayret sarf eden derneğimize yönelik yapılan bu saldırılar, ahlak dışı teklifler ve anti propagandalar görünürde her ne kadar mürted unsurlar ile devlet içinde illegal çalışan birimler ayrı görünseler de perde arkasında aynı odaktan yönetildiğine inanıyorum. Ve bunların ortak paydası İslami hizmetleri engellemektir`` şeklinde konuştu.

M. Sait Adiyaman - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir