• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
BASİT YALANLAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

İstanbul seçimleri için mücadele kıyasıya sürüyor. CHP adayının bu süreçte sıraladığı yalanlar bu kadar da olmaz dedirtiyor. CHP'nin adayı, 16 Haziran pazar akşamı yapılacak ortak canlı yayına ilişkin Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım'ın, programın moderatörü İsmail Küçükkaya'dan soruları istediğini iddia etti. CHP adayı, "Bir sınırlamanın gazetecinin oradaki duruşuna ters olacağı kanaatindeyim. Asla bir sınırlama olmasından yana değilim. Şahsen bana soruları yollamasa da olur. Elbette ki eşitliğin korunması halinde. Bir gazeteci bir adaya hangi soruları özgürce sorabiliyorsa, aynı duyguları bir başka adaya da hissettirerek sorularını hazırlayabilmeli diye düşünüyorum. Benim bakışım bu. Bu konuda çok netim ama Sayın Yıldırım soruların görüşülmesini talep etmiş. Danışmanıma bu ifadelerimi söyledim. Biz müdahale eden değil sadece gözetleyen konumda olalım.” ifadelerini kullanmıştı. Ancak yayın esnasında gazeteciler bunun doğru olmadığını AK Parti tarafından teyit ettiklerini, ayrıca CHP'li Engin Altay'ın da bu iddianın asılsız olduğunu teyit edebileceğini belirttiler.

CHP ADAYI YİNE ÇARK ETTİ; YANLIŞ ANLAMIŞIM

Gazetecilerin bu bilgiyi paylaşması üzerine çark eden CHP adayı, "öyleyse ben yanlış anlamışımdır, inşallah öyledir, benim için sevindirici" dedi.

İLK YALANLAMA BİNALİ YILDIRIM’DAN

CHP adayının canlı yayında ortaya attığı bu iddiaya Cumhur İttifakı'nın adayı Yıldırım ise Twitter'dan yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Yıldırım paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “CHP adayı biraz önce ortak canlı yayınla ilgili ‘Binali Yıldırım soruları istemiş bana bilgi geldi’ diyor. Sonra da kendisine tarafların yalanlaması iletildiğinde ‘öyle değilse yanlış anlamışım’ diyor. Varsa elinde kanıt ispatlasın yoksa da özür dilesin. Yalan söyleme üzerine kurulu çirkin bir siyaseti İstanbullular hak etmiyor. Bunun adı basitliktir.”

KÜÇÜKKAYA: BİNALİ YILDIRIM'IN BENDEN BÖYLE BİR TALEBİ OLMADI

Ortak canlı yayının moderatörü İsmail Küçükkaya ise Habertürk TV’deki canlı yayına telefonla bağlandı ve Fatih Altaylı’nın konu hakkındaki sorularını yanıtladı. Küçükkaya, soruların halen hazır olmadığını, Yıldırım’ın kendisinden soruları istemediğini ve soruları sadece kendisinin bileceğini dile getirerek şöyle konuştu: "Birincisi ben gerçekten günlerdir Ekrem İmamoğlu ile konuşmadım. İkincisi daha hazırlanmış hiçbir soru yok. Üçüncüsü Binali Yıldırım’ın benden böyle bir talebi olmadı, olamaz. Dördüncüsü açık oturuma ilişkin henüz hiçbir soru hazırlanmadığı gibi hazırlanma aşamasında, sonrasında, yayından önce de hiç kimsenin bunu benim dışımda bilmesi mümkün değil. Kimseye vermem ben onları.”

BU YALAN NE İLKTİ NE DE SON OLACAK GİBİ

Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mart'ta yapılan İBB seçiminin iptali ve 23 Haziran'da seçimin yeniden yapılmasına ilişkin kararının ardından CHP adayı hemen her konuda birbiriyle çelişen açıklamalar yaptı. CHP adayının kameralar karşısında söylediği sözleri bile inkar etmesi vatandaşlar tarafından hayretle izleniyor. CHP adayının her gün bir yenisi eklenen o yalanlarından bazıları şöyle:

İTİRAZ ETTİ, 'ETMEDİK' DEDİ

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın "Bütün oyların yeniden sayılmasını CHP itirazlarla engelledi" sözüyle ilgili İmamoğlu'na, CNN Türk'te katıldığı programda "Niye engellediniz" sorusu soruldu. İmamoğlu, "Biz itiraz etmedik" dedi. Oysa CHP, İBB oylarının sayımını durdurmak için iki kez il seçim kuruluna başvurdu.

'UYDURUK' DEDİ, RÖPORTAJ VERDİ

Yunanistan'ın Ethnos gazetesinin "İstanbul'u fetheden Yunanlı: Ekrem İmamoğlu" başlıklı manşetiyle ilgili soru üzerine, "Uydurma bir internet sitesi. Araştırsaydınız keşke" dedi. Ancak Ethnos, Yunanistan'ın en büyük gazetelerinden biri. Üstelik İmamoğlu'nun Ethnos'a röportaj bile verdiği ortaya çıktı.

'ANLADINIZ SİZ ONU' YALANI

CHP adayı, İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun, "CHP'nin adayı nereli? Trabzonlu. Anladınız siz onu" dediğini iddia etti. Göksu'nun "Anladınız siz onu" diye bir cümlesinin olmadığı ortaya çıktı.

KAMERAMANLAR ATILMADI

CHP adayı, CNN Türk'te katıldığı programda çekim yapan 4 kameramanın görevine son verildiğini iddia etti. CNN Türk ise, "Kameramanlar görevlerinin başında" açıklamasıyla bu iddiayı yalanladı.

"YSK'YA GÜVENİYORUM" SÖZÜNÜ YALANLADI

Habertürk televizyonunda CHP adayına, seçim gecesi söylediği "YSK benim güvendiğim tek kurum, sonuna kadar güveniyorum" sözleri hatırlatıldı. "Hayır" diyerek bu sözlerini de inkar etti.

3 BİN 700 OY YALANI

CHP adayı seçim gecesi Binali Yıldırım'ın "3 bin 700 oyla kazandım" dediğini ileri sürdü. Yıldırım, "Ben rakam vermedim. Ne söylediğimi biliyorum" diye karşılık verdi. Yıldırım'ın konuşmasında da böyle bir ifade yok.

ANTRİKOT KURGUSU

CHP adayı, İBB'deki ilk gününde kurgu görüntüyle 'antrikot' yalanına sarıldı. Çay ocağında yemekhaneymiş gibi bir havayla giren CHP adayının menüde hangi yemek olduğunu sorması üzerine çaycı, "Personele musakka, size antrikot" dedi. Ancak İBB'nin tüm binalarında Recep Tayyip Erdoğan'ın o koltuğa oturduğu 27 Mart 1994'ten beri başkan ve personel aynı yemeği yiyor.

AK PARTİ REKLAMI YALANI

"Google'a Ekrem İmamoğlu yazıldığında AK Parti'nin reklamı çıkıyor" iddiası da yalan çıktı…

ÇAYCIYI SÜRDÜLER YALANI

CHP adayı yine bir canlı yayın programında kendisine çay servisi yapan çaycının da Sultanbeyli’ye sürüldüğünü iddia etmişti. Oysa bu da söylediği yalanlardan biri çıktı. İBB’ye ait Beyaz Masa sosyal hesabından yapılan açıklamada bu iddia da yalanlanarak CHP adayının bir yalanı daha tescillenmiş oldu. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; “CHP adayının dün katıldığı bir yayında “Bana çay getirdi diye İBB personelini Sultanbeyli’ye sürdüler” şeklindeki iddiası tamamen asılsızdır. 18 gün boyunca Beylikdüzü Belediyesi’ndeki personeli olan Coşkun Dilli kendisine hizmet etmiştir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir