• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 01 Aralık 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM; `BEKLENEN PARTİ: HÜR DAVA PARTİSİ`
Beklenen partinin ismi belli oldu. Mustazaflar Hareketi`nin öncülüğünü yaptığı partinin ismi Hür Dava Partisi. Parti kurma çalışmalarının geldiği aşamayı Doğruhaber`e anlatan Mustazaflar Hareketi Kurucu Üyelerinden Sait Şahin önemli bilgiler verdi.

`Başörtüsü Yasağı Bugünden Sonra AK Parti Yasağıdır`
MEB`in Okullardaki Kılık Kıyafet Yönetmeliğine bir tepki de Hür Der Batman Şubesi`nden geldi.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ; `BİR TEPKİDE YAZAR AYDIN`DAN GELDİ`
Yazar Sadullah Aydın, yeni Kılık Kıyafet Yönetmeliği`nde başörtü yasağının kaldırılmamış olmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, AK Parti iktidarının iç politikada da Müslüman halkı hayal kırıklığına uğratmaya devam ettiğini söyledi.

`Kaçak Sigara Operasyonu`
Batman`da sigara kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 15 bin 300 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olaylarla ilgili iki kişi gözaltına alındı.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ; `MUSTAZAFLARIN PARTİSİ BELLİ OLDU`
Batman, Diyarbakır ve bölge illerinde kendilerini Mustazaflar olarak tanıtan İslami grup, siyasi partilerini kurdular.

`17 Âlime Törenle İcazet Alacak`
Yaklaşık 4 yıldır aldıkları Arapça ilimlerinde başarı göstererek eğitimlerini tamamlayan 17 âlime için Pazar Günü icazet merasimi düzenlenecek.


BATMAN UMUT GAZETESİ; `YANGIN HASARA YOL AÇTI`
Batman`ın Bahçelievler mahallesinde Moda mobilya imalat atölyesinde, elektrik kontağında çıkan yangın hasara yol açtı.

`Başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu`
Yaklaşık on yıldır sağlık sorunlarından dolayı yürüyemeyen hasta, Özel Batman Yaşam Hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyattan sonra eski sağlığına kavuştu.


BATMAN PUSULA GAZETESİ; `TEKİK, İŞÇİ ALIMLARI OLURSA İSTİHDAM ARTAR`
Batman Petrol İş Şube Başkanı Tekik, bu yıl yapılacak olan toplu iş sözleşmesinde en büyük taleplerimiz işçilere yönelik ücret düzenlemesi ve işçi alımları olursa istihdam artar dedi.

`Öğrencilere aşure ikram edildi`
Batman Özel Sıddık Tekin Liseleri, kardeş okul Bıçakçı Köyü İlköğretim Okulu`nda öğrenci ve öğretmenlere aşure dağıttı.


BATMAN GAZETESİ; `YÖNETMELİĞİ PROTESTO ETTİLER`
Milli Eğitim Bakanlığının kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Özgür-Der üyeleri, başörtüsü yasağını kınadıklarını belirtti.

`Mustazaflar Partileşti`
Mustazaflar Hareketi, öncülüğünü yaptığı partinin ismini kamuoyuyla paylaştı. Mustazaflar, Harekete "Hür Dava Partisi" adını verdi. Mustazaflar Hareketi kurucu üyelerinden Sait Şahin, parti ismi ve teşkilatlanma yapısıyla ilgili yaptığı açıklamada "Hazırlıklarımız tamam. Aralık ayı içinde dilekçemizi verip, inşallah parti olarak hak mücadelemize devam edeceğiz. Parti ismi olarak ortaya çıkan pek çok seçenek içinde bizler kısaltması Hüda Par olan Hür Dava Partisi ismini tercih ettik. Parti ilk etapta 30 kurucu üye tarafından kurulacak. Sonra bu kurucular kurulu, kongreye kadar çalışmaları yürütmek üzere kendi içlerinden geçici yönetim kadrosunu seçecek. İl ve ilçeler düzeyinde teşkilatlanma açısından şu anda kâğıt üzerinde kadrolarımızı belirliyoruz. Parti kuruluş bildirimini gerçekleştirdikten sonra hızlı bir şekilde teşkilatlanmaya gideceğiz. İlk etapta hedefimizde yerel seçimler olduğu için de parti olarak önümüzdeki yerel seçimlere girmenin şartlarını yerine getirme önceliğine ağırlık vereceğiz" ifadelerine yer verdi.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ; `16 İLDE KAÇAK SİGARA OPERASYONU`
Aralarında Batman`ın da bulunduğu 16 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, yaklaşık 2 milyon değerinde kaçak sigara, puro, nargile tütünü ve esrar ele geçirildi. Operasyon kapsamında 93 kişi gözaltına alındı.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ; `MİSAFİRHANE YURT OLDU`
Yurt binaların yetersiz olduğu Batman`da, bazı resmi kurum ve kuruluşlara ait eski misafirhaneler yurda dönüştürüldü. Tekel`in özelleştirilmesiyle `Tekstil kent` adını alan Tekel`in eski tesislerinde yer alan misafirhanede kız öğrenci yurduna dönüştürülmesi, kırsaldaki bazı öğrencilere rahat nefes aldırdı. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir