• DOLAR 32.987
  • EURO 35.364
  • ALTIN 2455.639
  • ...
Gaziantep Hayvanat Bahçesine bayram tatilinde yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dört mevsim milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen, büyüklüğü ve barındırdığı türler bakımından dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bayram tatili yoğunluğu yaşanıyor.

Barındırdığı vahşi ve evcil hayvan çeşitliliği ve kapsamıyla Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yaklaşık 1.5 milyon metrekare yeşil alan üzerinde 400 türden 10 bin hayvana ev sahipliği yapıyor. Her yıl yaklaşık 5 milyonun üzerinden ziyaretçiyi ağırlayan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Ramazan Bayramı tatilinde şu ana dek yaklaşık 600 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca ziyaretçi akınına uğradıklarını ve bahçeyi 600 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Ramazan Bayramı tatili öncesi tüm hazırlıklarını günler öncesinden tamamladıklarını belirten Özsöyler, tatil boyunca Gaziantep Hayvanat Bahçesine gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Özsöyler, Gaziantep Hayvanat Bahçesinin her yıl büyüyen ve gelişen bir hayvanat bahçesi olduğunu belirterek, 2018 yılında hayvanat bahçesini 4 milyon kişinin ziyaret ettiğini, 2019 yılında hedeflerinin 5 milyon ziyaretçi olduğunu belirtti.

Her geçen gün daha çok ziyaretçi ağırladıklarını dile getiren Özsöyler, "Malumunuz bu bayram tatil 9 gündü. Bu 9 günlük tatili fırsat bilen Gaziantepli vatandaşlarımız başta olmak üzere komşu vilayetlerden ziyaretçiler, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerden misafirlerimiz oldu. Bunun dışında yabancı turistleri de görmek bizleri mutlu etti." dedi.

"Misafirlerimiz bahçemizde güzel vakit geçirmenin mutluluğunu yaşıyorlar"

Tatilin ilk 3 gününde 325 bin ziyaretçinin geldiğini aktaran Özsöyler, "Bahçemize gelen ziyaretçiler, yüzlerce hayvan çeşidini bu güzel ortamda görme ve onlarla ilgilenme fırsatı buldu. Özellikle 23 Nisan'da ziyarete açılan Tropik Kelebek Bahçesi büyük bir ilgi gördü. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıllarda açtığımız Zooloji ve Doğa Müzesi ilgi gören mekanlarımız arasında yer aldı. Bahçemize gelen misafirlerimiz burada dolu dolu ve çok güzel bir vakit geçirmenin mutluluğunu yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın her yerinden ziyaretçiyi ağırlıyoruz"

Gaziantep halkının yanı sıra çevre illerden de çok sayıda kişiyi ağırlayan hayvanat bahçesinin başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın farklı ülkelerden gelen turistlerden de yoğun ilgi gördüğünü belirten Özsöyler, şunları söyledi:

"Hayvanat bahçemize sadece Gaziantep'in merkezinden gelmiyorlar. Bunun yanında çevre illerden de büyük bir ziyaretçi akınına uğruyoruz. Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır ve bunun yanında günübirlik İstanbul, Ankara ve İzmir'den gelen ziyaretçilerimiz de bulunmaktadır. Yüzde 80 oranında çevre illerden gelen ziyaretçilerimiz bulunuyor. Aynı zamanda yine ülkemize dışarıdan gelen yabancı turistler de Gaziantep Hayvanat Bahçesini gelip ziyaret ediyorlar."

"Herkesin Gaziantep Hayvanat Bahçesini mutlaka görmesi gerekir"

Gaziantep Hayvanat Bahçesinin mutlaka ziyaret edilmesi ve herkesin gelip binlerce çeşit evcil ve yırtıcı hayvanı görmesi gerektiğini belirten Özsöyler, "Çünkü burası Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın üçüncü ve dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesidir. Ayrıca doğurganlık oranı en fazla olan hayvanat bahçesidir. Bütün hayvanlarımız burada doğal ortamdaki barınaklarda bulunmaktadırlar. Bu durumda hayvanların doğurganlık oranını artırmaktadır. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, hayvan refahını en üst seviyede sağlayan bir hayvanat bahçesi. Herkesin mutlaka Gaziantep Hayvanat Bahçesini mutlaka görmesi gerekir." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir