• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun batısı ile Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), İzmir, Çanakkale ve Balıkesir`in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Akçay, Gömeç ve Havran ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos), doğuda değişik yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz`in batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), İzmir, Çanakkale ve Balıkesir`in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Akçay, Gömeç ve Havran ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz`in batısında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SİS UYARISI: Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare), Çanakkale ve Balıkesir`in Ayvalık, Edremit, Akçay, Gömeç, Burhaniye ve Havran İlçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması bekleniyor.
EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; İzmir il genelinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz`in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Doğu Akdeniz`de sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimlerinin sağanak yağışlı. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kastamonu, Bartın ve Karabük çevrelerinin sağanak yağışlı.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sisli.
DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sisli.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sisli.



BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı (7/15)
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (14/18)
İzmir: Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (16/18)
Bursa: Çok bulutlu, gök gürültülü sağanak yağışlı (16/18)
Konya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (6/15)
Adana: Çok bulutlu (11/22)
Mersin: Çok bulutlu (14/21)
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (2/16)
Batman: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (3/14)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (7/18)
Gaziantep: Parçalı bulutlu (5/14)
Mardin: Az bulutlu ve açık (6/14)
Van: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (-2/11)
Bingöl: Parçalı ve az bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (0/14)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir