• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
Filistinli bilim adamının serbest bırakılması istendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, ABD yönetiminin Filistinli bilim adamı Abdülhalim El-Eşkar’ı işgal rejimine teslim etmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Heniyye, Amerika’nın El-Eşkar’ı işgal rejimine teslim etmesini kınadı ve Hamas’ın Siyasi İlişkiler Ofisi’nin El-Eşkar’ın serbest bırakılmasını sağlamak için dost ve kardeş ülkelerle görüşmeler yapmaya başladığını kaydetti.

Heniyye, 11 yıl Amerikan hapishanelerinde yattıktan ve iki yıl da ev hapsinde tutulduktan sonra işgal rejimine teslim edilen El-Eşkar’ın hayatından Amerikan yönetiminin ve işgal hükümetinin sorumlu olduğunu ifade etti.

Hamas Hareketi de dün yayınladığı bildiride, El-Eşkar’ın işgal rejimine teslim edilmesinin Amerika’nın işgal rejimi yanlısı tavrını yansıtan yeni bir adım olduğunu belirtti.

Bildiride, Abdülhalim El-Eşkar’ın bilim adamlığı ve vatanseverliğiyle tanındığı, Filistin halkının kendisiyle gurur duyduğu dile getirildi.

İnsan hakları örgütlerine seslenen Hamas Hareketi, El-Eşkar’ın can güvenliğinin sağlanması ve serbest bırakılması için duruma müdahale etmelerini istedi.

Abdülhalim El-Eşkar’ın ailesi, Amerika’nın Filistinli bilim adamını işgal rejimine teslim ettiğini ve El-Eşkar’ın özel uçakla Ben Gurion Havaalanı’na götürüldüğünü açıkladı.

Profesör Abdülhalim El-Eşkar, Tulkerem’in Sayda köyünde yaşayan Filistinli bir ailenin oğlu olarak 1958’de dünyaya geldi.

1989’da Amerika’ya giden ve çeşitli üniversitelerde görev yapan El-Eşkar, Hamas üyesi olduğu iddiasıyla 2003 yılında Amerika’da gözaltına alınıp sorguya çekildi.

2007’de 11 yıl hapse mahkûm edilen El-Eşkar, 2005’teki Filistin Yönetimi Başkanlığı seçiminde adaylığını açıklamıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir