• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Güzelvadi Toplu Konut Çalışması Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Şahinbey Belediyesi, Güzelvadi mahallesinde yakın zamanda yapımına başlayacağı toplu konut çalışması için 12 adet evin kamulaştırmasını yaparak, yıktı.


Güzelvadi Mahallesinde yapılan yıkım alanına gelerek incelemelerde bulunan
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinde bir taraftan ilçenin gelişmesi için çalışmalar yürütülürken, diğer taraftan çarpık yapılaşma ile mücadele etmek için yeni projeler yapıldığını ifade etti.

Tahmazoğlu, "Güzelvadi mahallemizde çarpık yapılaşmanın boyunduruğu altında kalmış bir mahallemiz. Burasının da çarpık yapılaşmadan kurtulması ve modern konutlar yapılması için çalışmalara başladık. İlk etapta 12 evin kamulaştırmasını yaparak yıkımlarını gerçekleştirdik. Yeni alanlar kamulaştırarak yıkımlar yapacağız. Burada şimdi 10 bin metrekare bir alan oluşturduk. İlk etapta 300 adet konutun çalışmasına başlayacağız. Böylelikle bu bölgede oturan vatandaşlarımız modern konutlarda ve yeşil alanları, sosyal alanları ve okul alanları olan bir yerde yaşamış olacak." Dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, "Havaalanı yolunu burç kavşağına bağlayacak olan 50 metre genişliğinde 23 Km`lik yol ve 1 milyon 700 bin metrekarelik yeşil alan çalışmasını kapsayan Yeşilvadi projemize start verdik. Bu alanda yapacağımız park Türkiye`nin en büyük üç parkı arasına girecek bir park olacaktır. Planlarımıza göre bu bölgede 200 bine yakın insanımızın oturmasını düşünüyoruz."ifadelerine yer verdi.
Şefik Mert-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir