• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İmam bayram vaazındaki sözlerinden dolayı açığa alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği bayram namazı önceki vaazında “Keşke savaşı kaybetseydik” dediği öne sürülen ve soruşturma açılan cami imamının açığa alındığını açıkladı.

Şahinbey ilçesinde bulunan İyinacar Camii’nde bayram namazı için giden vatandaşlar, cami imamının vaaz sırasında, “Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. Anlatılan kahramanlıkların hepsi yalan, keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı'yı daha sonra yeniden kurabilirdik.” ifadelerini kullandığını iddia etti.

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bayram namazı öncesi vaazda sarf ettiği öne sürülen sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan İyinacar Camii imam hatibinin açığa alındığını duyurdu.

Açıklamada, imam hakkında idari soruşturma açıldığı hatırlatılarak, “İlimiz Şahinbey ilçesi İyinacar Camii’nnde bayram namazında yapılan vaazla ilgili sosyal medya ve basında yer alan haberler üzerine idari soruşturma başlatılmış, ilgili görevli bu kapsamda açığa alınmıştır.” denildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir