• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
112 Çetin Kış Koşullarına Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Doğu Anadolu Bölgesinde yaşanan çetin kış şartlarını hatırlattı. Geçen yıl yaşanan depremlerde 112 Acil Sağlık Hizmetleri açısından yılın yoğun geçtiğini söyleyen Acar, \"İlimizde, depremin meydana getirdiği travmaların yanı sıra çetin geçen kış mevsimi yaşandı. Bütün yurdu etkileyen olumsuz kış şartları coğrafi yapısından kaynaklı ilimizi daha fazla etkilemiştir. Bütün bu olumsuzluklara karşın 7/24 kesintisiz sunulan 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunda herhangi bir kesinti yaşanmadı. Ekiplerimiz, insan hayatı söz konusu olunca iş makinelerinin bile girmekte zorlandığı yerlere ulaşarak hastaları hastanelere nakletti. Aynı zamanda hayatları kurtarırken, kimi zaman da Ambulanslarımız içersinde gerçekleşen doğumlar ile hem anneyi hem de bebeği kurtardığımız zaman bu sevincimiz iki katına çıkmıştır.\" dedi.

 

Ambulans tam donanımlı olduğunu ifade eden Dr. Acar, \"İçerisinde defibrilatör (Şok),cihazı, oksijen cihazı, yapay solunum cihazı, yanık ve doğum setleri, çeşitli sedye türleri ve ileri yaşam desteği için gerekli olabilecek her türlü alet, ekipman ve ilaç bulunmaktadır. Aracın içerisinde ayrıca navigasyon (yol bulucu) cihazı ve araç telsizi de mevcut olup olay yerine ekibin yönlendirilmesi rahatlıkla yapılabilmektedir. Yeni araçlarla birlikte vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli acil sağlık ve ambulans hizmeti verilebilecektir\" ifadelerine yer verdi.

 

Her koşulda her türlü manevra kabiliyetine sahip ambulanslarla kışa hazır olduklarını kaydeden Dr. Acar, sözlerine şu ifadelerle son verdi: \"Bu gün itibariyle paletli ambulanslarımız ve pajero ambulanslarımızın bakımı yapılarak kışa hazır hale getirilmiştir.Kış koşullarına elverişli 3 çelik paletli, 10 kar paletli ambulansımız mevcuttur. Bu nedenle halkımıza 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti veren ve fedakârca görevlerini yapmaya çalışan 112 Acil Sağlık hizmetlerinde görev yapan bütün arkadaşlarımızı kutlamak istiyorum. \" (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir