• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kamu Malları Yönetim Sistemi Uygulama Semineri Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kamu Malları Yönetim Sistemi Uygulama eğitim Semineri Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Atilla`nın katılımıyla gerçekleşti.

 

Kamu Malları Yönetim Sistemi Uygulama eğitim Seminerinde 5018 sayılı kanun ve bu kanunun uygulama Kılavuzu eğitim kurumlarının temsilcilerine anlatıldı. Gerçekleşen seminer öncesi bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Atilla, Kamu Malları Yönetim Sisteminin önemini ve önemini anlattı.

 

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Atilla konuşmasında, \"Kamu malları yönetim sistemi ve bu sistemin uygulama kılavuzunu içeren eğitim semineri için toplanmış bulunmaktayız. Bizler devlet memurları olarak gücümüzü kamudan yani mevcut yönetmeliklerden alan bireyleriz. Şu anda burada bulunan tüm meslektaşlarım kamu adına yani 5018 sayılı kanun adına burada bulunmakta. Sizler çalıştığınız kurumları temsil ediyorsunuz. Yetkinin olduğu yerde sorumluluk da vardır. Yetki ve sorumluluk birlikte yürütülmektedir. Konuyla ilgili mevzuat ve genelgeleri iyice okuyup yanımızda mevzuat dosyası bulundurmamız gerekir. Sonra bu mevzuat dosyası bizden ne istiyor, hangi işlemi nasıl yapacağız bunu bilmemiz lazım\" ifadelerini kullandı.

 

Atilla, \"Biz bu mevzuatı ve mevcut durumu bildikten sonra çalışmalarımızı rahat yapabiliriz. Tüm kurumlarımız şifrelerini almış durumda. Mevcut taşınır mallar artık Kamu Malları Yönetim Sistemi mevzuatına göre sisteme bilgi ve belgelerle dahil olacaktır. Bu çok önemlidir. Unutmayalım yaptığımız her çalışma denetime tabidir. Yarın yapılacak denetimlerde tüm taşınır mallar ile ilgili sorulacak her soruya bilgi ve belgesiyle cevap verebilmelisiniz. Ben bu eğitim seminerlerine katılan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum\" şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahattin Atilla`nın konuşmasının ardından, Kamu Malları Yönetim Sistemi Uygulama Eğitim Semineri uzmanların sunumlarıyla devam etti. Uzmanların sunumlarının ardından katılımcıların soruları cevaplandırıldı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir