• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Viranşehir SP: `Yönetmeli Geri Çekilsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Yeni Kılık Kıyafet Yönetmeliğine tepki gösteren Saadet Parti Viranşehir ilçe başkanı Yasin Kurt, "Gözlerimizin içine baka baka bu yasayı çıkardılar ve örtüyü yasakladılar" dedi.
 
AKP`den beklenen tesettürün her alanda serbest kılınması için gerekli düzenlemelerin yapılması olduğunu belirten Kurt, "Bülent Arınç, "başörtü bizim namus borcumuzdur " demiş olmasına rağmen maalesef 3 dönem iktidar olan AKP yaptığını yaptı ve başörtüsünü yasakladı.
 
Allah`ın yasakladığını onlar serbest ve Allahın serbest etiğini de onlar yasakladılar. Allah zinayı yasaklamışken onlar serbest etiler ve örtüyü de yasakladılar" ifadelerini kullandı.
 
Bu sorun çok kolay çözüleceğini dile getiren Kurt, ben başbakan ve milli eğitim bakanına seslenerek, "Bu yanlışınızı hemen düzeltin yoksa bunun hesabını veremezsiniz. Allah indinde bunun vebalı çok büyüktür" dedi.
 
Yasin Kurt son olarak, saadet partisi Viranşehir ilçe teşkilatı olarak bu yasağı kınadıklarını ve bu yasanın derhal geri çekilmesi gerektiğini söyledi. (Sabri Acet - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir