• DOLAR 34.291
  • EURO 37.659
  • ALTIN 2887.307
  • ...
Ramazan’ın son cumasında vatandaşlar camilere sığmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te mübarek Ramazan ayının son cuma namazında vatandaşlar camilere akın etti. Ramazan ayının son cumasının Kadir Gecesi’ne de denk gelmesini fırsat bilen Gaziantepliler, kentteki camilere sığmadı. Vatandaşlar, camilerde içeriye sığmayınca cami avlusunda, sokak ve caddeler ile çarşı içinde namazlarını kıldı.

Gaziantep’te Ramazan ayının son cuma namazında camiler doldu taştı. Kentin en büyük camisi olan Ulu Camii başta olmak üzere vatandaşlar camilere akın etti. Ramazan ayının getirdiği manevi ortamda ilk cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, cami içerisinde yer bulamayınca cami avlularını, çarşı ve sokakları doldurdu.

Cuma namazı için Şahinbey ilçesi Çakmak Mahallesi’ndeki tarihi Alaeybey Camii’ye gelen vatandaşlar, caminin içine ve avlusuna sığmayınca yanlarında getirdikleri seccadelerin ve kartonların üzerlerinde sokak ve caddelerde ibadetlerini yerine getirdiler.

Cuma namazının ardından duygularını İLKHA ile paylaşan vatandaşlar, Kadir Gecesi’nin Cuma gününe denk gelmesiyle iki güzelliği birden yaşadıklarını söylediler.

Ramazan ayının son cuma gününün Kadir Gecesi ile birleşmesinin ayrı bir güzellik olduğunu belirten Erol Ergün, “Zaten Ramazan başlı başına güzellikler içeren on bir ayın sultanıdır. Aynı zamanda bu on bir ayın sultanı olan Ramazan’ın 27’nci gecesi olan Kadir Gecesi’ne yüce Rabbim bizi ulaştırdığı için şükürler olsun. Zaten Kur’an-ı Kerim'de, Kadir Süresinde Allah-u Teala, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu söylüyor. Onun için bizlerde bu gecede bol bol dua edip, İslam aleminin daha güzel, daha huzurlu, daha barışçıl ve güzel bir hayat yaşaması için yüce Rabbimize dua edeceğiz.” dedi.

Kadir Gecesi'nin İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Cemalettin Büyükkörükçü de şunları söyledi:

“Kadir Gecesi’nin, tüm müslümanlara hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu gecenin İslam alemine barış getirmesini diliyorum. Müslümanların artık vu dünyada söz sahibi olamalarını istiyorum. Allah Müslümanaları korusun, onları nice Kadir Gecelerine ulaştırsın. Ramazan ayımız çok iyi geçti ve nice Ramazanlara diyelim.”

Ali Öztoprak da “Bugünü muhakkak ibadetlerle geçirmeliyiz. Her zaman kahvehaneler, sahalar dolup taşmıyacak, bügünde inşallah camiler dolup taşacak.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir