• DOLAR 34.233
  • EURO 37.653
  • ALTIN 2884.36
  • ...
Tarihi camiler Kadir Gecesi’nde doldu taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi, tarihi kent Gaziantep’te büyük bir coşkuyla ihya edildi.

Kadir Gecesi nedeniyle camilere akın eden ve bu mübarek geceyi ibadetle geçiren vatandaşlar, İslam âleminin kurtuluşu ve Müslümanların vahdeti için dua etti. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde camilere akın eden Gaziantepliler, geceyi camide geçirdi.

Bu geceyi camide ibadet ile geçiren vatandaşlar, camilere sığmayınca teravih namazını dışarıda kılmak zorunda kaldı.

Ramazan ayının 27'inci gününe denk gelen ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi münasebetiyle camilerde düzenlenen programlara katılan Gaziantepli vatandaşlar, bu geceyi ibadet ve dualarla ihya etti. Genç, yaşlı, kadın ve erkek 7’den 70’e camileri dolduran vatandaşlar, mübarek geceyi dua edip namaz kılarak geçirdi.

İftarla birlikte orucunu açan vatandaşlar, akşam ezanından itibaren camilere akın etti. Teravih namazı öncesinde verilen vaazlarda, Kadir Gecesi'nin önemi, bu gece yapılan duaların kabul olacağı ve kutsal gecenin ibadet edilerek en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Yatsı ezanın okunmasıyla camilere akın eden vatandaşlar, Ulu Camii başta olmak üzere kentteki diğer camilere akın etti.

Kadir Gecesi nedeniyle Şahinbey ilçesindeki 7 asırlık tarihi Şeyh Fethullah Camii’ne (Şıh Camii) gelen vatandaşlar, İslam âleminin, birlik, beraberliği ve dünya Müslümanlarına yapılan zulümlerin bitmesi için ellerini semaya açarak, dualar etti.

Kadir Gecesi münasebetiyle tarihi Şeyh Fethullah Camii’ne gelen vatandaşlardan İrfan Altınel, “Bütün ümmeti Muhammed'in, Kadir Gecesi’ni kutlarım, inşallah mübarek olsun. Peygamber efendimiz, ‘Kadir Gecesi’ni Ramazan ayının son on gününde arayınız’ diyor.  İnşallah bir gün müsait olur dualarımız da kabul olur diye her günü iyi değerlendirmeliyiz. Allah kabul ve makbul eylesin. İslam ülkeleri ve İslam âleminin en önemli sorunlarından bir tanesi birlik ve beraberliğin olmamasıdır. Önce bizim bu birlik ve beraberliği sağlamamız lazım. Tek dileğim İslam aleminin birlik ve beraberlik olmasıdır.” dedi.

Bu senede Kadir Gecesi’nin çok güzel geçtiğini belirten Velid Memik de “Bu gece Kadir Gecesi ve Allah herkesin Kadir Gecesi'ni kabul etsin. Bu gece ‘Yarabbi affı seversin, affedicisin ve bizi affet’ diye dua etmeliyiz. Bu gece sadece bu cami değil bütün camiler kalabalık. İnşallah Rabbim herkesin yaptığı ibadetleri kabul etsin.” temennisinde bulundu.

Çocukları ile birlikte camiye gelen Murat Sağlam da “Bugün mübarek Kadir Gecesi. Kitabımız Kur'an'ı Kerim'in indiği gecedir. O yüzden bu geceyi bu tarihi camide geçirmeye geldik. İnşallah birlikte ibadet edeceğiz.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir