• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
Türkiye`nin Yüzde 13 Engelli!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin İl Müftülüğü bu haftaki Cuma hutbesinde Türkiye nüfusunun yüzde 13`ünü teşkil eden engelli vatandaşların sorunlarına değindi.

Hutbede, \"Allah (c.c.) insanları aynı şekilde yaratmamıştır. İnsanların çoğu sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirken, bazıları da engelli olarak doğmaktadır. Bazı kimseler ise sağlıklı bir şekilde doğmakla beraber, hayatının sonraki bir döneminde trafik kazası, iş kazası, hastalık gibi değişik sebeplerle, engelli hale gelmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen verilere göre ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 13`ü engelli konumundadır. Bu oran yaklaşık sekiz milyon vatandaşımızın farklı kategorilerde engelli olduğu anlamına gelmektedir\" denildi.

\"Engellilere karşı gösterebileceğimiz en önemli duyarlılıklardan birisi de onları, kabiliyetlerine göre çeşitli iş kollarında istihdam etmek, bu yolla kendilerine karşı özgüven sağlamalarını temin etmektir\" diye altı çizilen hutbede, \"Farklı sektörlerde faaliyet gösteren işadamlarımız da, kendi işyerlerinde kabiliyetleri ölçüsünde engelli kardeşlerimizi istihdam etmelidirler. Böyle yapmalarının, onlara açıktan sadaka vermelerinden daha hayırlı ve ecri daha çok bir davranış olduğunu özellikle hatırlatmak isterim. Bu konuda birbirimizi desteklemeli ve bunu ısrarla teşvik etmeliyiz\" denildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir