• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İki tarafta solcu... Dayağı işçi yedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu ayın başında işçi güzellemeleri yapan solcular, ay bitmeden işçi darbı ile gündeme geldi.

CHPli belediye ile CHP’ye yakın olduğu  bilinen sendika üyeleri arasında kavga çıktı.

DİSK/Genel-İş 1 No’lu Şube ile Ataşehir Belediyesi arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinin ardından baskıların arttığını aktaran Genel-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, 40’ın üzerinde işçinin görev yerinin usulsüz bir şekilde değiştirilmesi üzerine belediye binasında bildiri dağıtımı yaptıklarını ifade etti.

Bildiri dağıtımı sırasında gelen görüşme talebi üzerine Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile görüşmeye gidildiğini aktaran Arıkan, “Kim oluyorsunuz?” denilerek İlgezdi tarafından hakarete uğradıklarını belirtti.

Belediye başkanının korumaları tarafından itilerek darb edildiklerini söyleyen Arıkan, korumaların daha sonra Genel-İş Kartal Belediyesi İşyeri Temsilcisi Murat Aydoğan’ı darp ettiğini söyledi. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağını Kartal Belediye işçisi saldırı sonrası darp raporu aldı.

Hesap soracağız

Olaydan sonra belediye önünde açıklama yapan Genel-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, “Bizlere edilen küfürlerin ve arkadaşımız Aydoğan’a atılan yumruğun hesabı sorulacaktır. Kimsenin böyle bir hakkı yoktur, kimse böyle bir cürette bulunamaz” diye konuştu.

Yaptığımız yasal

Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada işçilerin yer değiştirilme işleminin yasalara uygun olduğu belirtilirken darp meselesine hiç girilmedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir