• DOLAR 32.586
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2458.575
  • ...
Facebook’un Filistinlilerin hesaplarını kapatması kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Kalkınma ve Basın Özgürlüğü Merkezi (MEDA), sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’un son günlerde Filistinli gazetecilere ve aktivistlere ait onlarca hesabı kapatmasını kınadı.

Kapatılan hesapların birçoğunun çok sayıda takipçisi olduğuna dikkat çeken MEDA, hesapları kapatılan kişilerin Facebook’tan daha önce herhangi bir ihlal uyarısı almadıklarını bildirdi.

MEDA araştırmacılarının tespitlerine göre, Facebook idaresi 23 Mayıs Perşembe akşamı ve 24 Mayıs Cuma sabahı Filistinlilere ait en az 69 hesabı kapattı.

Facebook idaresi tarafından kapatılan hesaplardan 58’inin Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde yaşayan gazeteci ve yazarlara ait olduğu belirtildi.

MEDA, Facebook idaresinin hesapları kapatılan kişilerden kimlik bilgilerini istediğini ve söz konusu kişilere daha sonra “bilinmeyen bir hata oluştu” mesajı geldiğini söyledi.

Filistinli gazetecilerin ve yazarların hesaplarının herhangi bir ikaz yapılmadan kapatılmasının Facebook idaresiyle işgal rejimi arasında sağlanan anlaşmanın ürünü olduğu kaydedildi.

MEDA, Facebook idaresine seslenerek, kapatılan hesapların yeniden açmasını ve bu tür mantıksız uygulamalardan vazgeçmesini istedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir