• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
`Zorba Laikçilerin 28 Şubatta Yapamadıklarını Yaptılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Milli Eğitim Bakanlığının genelge yayınlayıp okullarda Kur`an dersi dışındaki derslere başörtülü girilmesini yasaklamasına her kesimden sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Yasağa sert bir tepki de yazar Sadullah Aydın`dan geldi.
 
AK Parti`nin oylarıyla iktidara geldiği dindar çoğunluğun mu, yoksa doksan yıldır din düşmanlığını resmi politika haline getirmiş Kemalist azınlığın mı temsilcisi olduğuna karar vermesi gerektiğini belirten Aydın, "Dış politikada Amerikan emperyalizmiyle uyumlu hareket eden, Amerika`nın ortağı olmakla övünen AKP iktidarı iç politikada da Müslüman halkı hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Oysa Müslüman halkımız dertlerine çare bulmaları için onları iktidara getirmişti. Dinlerinin gereğini hürce yaşamak ve üvey evlat muamelesinden kurtulmak için onları iktidara getirmişti" şeklinde konuştu.
 
AKP`nin seçim meydanlarında din ve inançlar önündeki her türlü engeli kaldıracağına dair söz verdiğini hatırlatan Aydın, "Ne yazık ki zorba laikçilerin 28 Şubatta yapamadıklarını bunlar yaptılar! Başörtüsü yasağını kanunlaştırdılar" dedi.
 
Yazar Sadullah Aydın, dindar seçmeni uyararak sözlerini şöyle bitirdi: "Dindar insan uyanık insandır! Dostunu-düşmanını bilen insandır! AKP iktidarının on yıldır içerde ve dışarıda neler yaptığı ortada. Onlara daha fazla kanmamalı ve bizden olan insanları iktidara getirmeliyiz. Söylemlere, sahte vaadlere değil, eylemlere bakmalıyız. Uygulamalara bakmalıyız, pratiğe bakmalıyız…`` ifadelerini kullandı. (Veysi Demir-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir