• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
Bunun adı yamyam hukuku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar yönetimi ahlaksızlıkta level atladı.

Faşist yönetim 2018 yılında Inn Din köyünde katliam yapan askerleri serbest bıraktı.

Reuters ajansı, katliamdan dolayı ceza alan askerlerin aynı yılın Kasım ayında serbest bırakıldığını bildirdi.

Ajansa konuşan askerlerden biri, serbest bırakıldığını doğruladı, ancak "Çenemizi kapamamız söylendi" diyerek başka yorum yapmadı.

Cezaevi yetkilisinin yaptığı açıklamada ise askerlerin "artık hapiste olmadığı" ifade edildi, ancak daha fazla bilgi verilmedi.

Myanmar'ın batısındaki Arakan eyaletinde yaşayan azınlık Rohingya Müslümanlarına yönelik 2017'de başlatılan askeri kıyım operasyonlarında sonucunda yüzlerce müslüman katledilmiş, evlerini terk etmeye zorlanan yaklaşık 700 bin müslüman Bangladeş'e sığınmıştı.

Öte yandan İnsan Hakları ödüllü azgın Myanmar devleti İnn Din Köyündeki katliamı kamuoyunun bilgisine ulaştıran gazeteciler Wa Lone ve Kyaw Soe Oo’yu da 500 gün tutuklu kaldıktan sonra  af edilerek serbest bıraktı.Af olayında uluslararası baskının etkili olduğu biliniyor.

Askerlerin ve diğer güvenlik güçlerinin katliamdaki rolü, Reuters muhabiri bu iki gazetecinin vahşetin fotoğraflarını kamuoyu ile paylaşması ile kanıtlanmıştı. Myanmar faşist zihniyeti katliam fotoğraflarını “devlet sırrını ihlal” olarak değerlendirmiş ve Eylül ayında gazetecileri 7 yıl hapse mahkum etmişti.

Katliamı yapanların, katliamın haberini verenlerden daha az bir süre cezaevinde kalması bu ülkedeki barbar hukuk sisteminin ne kadar rezil bir durumda olduğunu gözler önüne seriyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir