• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yılın ilk arpa hasadı ilçeye bağlı Külaplı köyünde yapıldı. Hasat edilen arpa Hilvan Buğday pazarında satışa sunuldu.

Hasat ile ilgili değerlendirmelerde bulunan esnaf, yağan yağmurlar nedeniyle verimin iyi olacağını ifade edip ilk sezonun hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Hilvan Buğday pazarında esnaf olan Yusuf Asar, hasadın hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Asar, "İlk arpa hasadımız Külaplı köyünde Cengiz Nite adlı çiftçimiz tarafından biçilip getirildi. Açılışa özel olarak il ürün olduğu için biraz iyi fiyat vererek bin 175 liraya aldık. Bu sene yağmurlar iyi yağdığı için ürünler güzel ve iyi bir hasat bekliyoruz. İnşallah bereketli bir yıl olur. Bütün çiftçilere hayırlı olsun. Burada ekinler yağmura bağlı. Yağmur olursa ürünler de iyi oluyor. Yağmur yağmadığında çitçiler 4-5 yıl geriye gidiyor. Yani yağmur yağdığında çiftçilerin yüzü gülüyor, yağmazsa sıkıntı yaşıyorlar. Hilvan'ın arazileri ekime çok uygun, verimli topraklardır. Bu sene Allah'ın Rahmeti yağmurlar çok yağdığı için milletin çoğu ürününü sulamadı. Suyu olan çiftçiler yine de ürününü sulayıp daha iyi verim alıyor." diye konuştu

Şanlıurfa'nın tarım bölgesi olduğunu ve özellikle de Hilvan'da verimli topraklar olmasına rağmen tarımsal sulama projesi olmadığı için istenilen verimi alamadıklarını söyleyen esnaf Asar, şunları söyledi:

"Devlet'in burada sulama projesini bir an önce yapması lazım. Sulama projesi olursa çiftçiler yılda iki ürün alacak. Bu hem çiftçiler için hem de Şanlıurfa ve Türkiye için çok iyi olacak. Fırat suyu bize 5 kilometre uzaklıkta. Buradan birçok yere su gidiyor ama Hilvan'a su gelmiyor ve bu da bizi çok üzüyor. Bütün çiftçiler bu sıkıntıyı çekiyor. Bu konuda destek istiyoruz. Devletimizden Allah razı olsun o kadar yol, hastane, savunma ve sağlıkta bütün adımları attılar ama özellikle devletin çiftçilerin sorunlarına el atması gerekiyor. Yeni sezon ürünlerinin bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum." (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız