• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
İnsanlar İnançlarıyla Yasalar Arasına Sıkıştırılmamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin Resmi Gazetede yayımlanmasından sonra yasakçı zihniyete de tepkiler artarak devam ediyor. Özgür Eğitim- Sen Diyarbakır Şube Başkanı M.Masum Yokuş, yaptığı basın açıklamasında toplumda kangren hale gelen başörtü yasağının, "Yönetmelik ile daha karıştırılıp içinden çıkılamaz bir hale getirildiği ve son derece korkuyla hazırlanmış, yasakçı zihniyeti devam ettiren bir anlayışla yönetmelik yayımlanmıştır" dedi.
 
Hali hazırda uygulanan yönetmeliğin 12 Eylül yasakçı zihniyetin eseri olduğu hatırlatmasında bulunan Yokuş, MEB`in bu yönetmeliği kaldırmak yerine aksine yönetmeliği onaylayıp yürürlüğe soktuğunu söyledi.
 
Yasakçı Yönetmeliğin Varlığı, İnsanın Serbest Düşünmesini İpotek Altına Almıştır
İnançlı insan Kuran-ı Kerim dersinde de inancını sürdürür diğer derslerde de inancını sürdürmek ister ve bundan dolayı herhangi bir engelleme ve kısıtlama ile karşı karşıya kalmaması lazım diyen Yokuş, daha sonra basın açıklamasını şu ifadeler ile sürdürdü: "Başörtüsünü bir derste bırakıp başka bir derste yasaklamak insanların inançlarını bölmek onları şahsiyetsizleştirmek, ikiyüzlüleleştirmek, anlamına gelmektedir. Bu yönetmeliğin varlığı insanın serbest düşünmesinin ipotek altına alınması demektir. Bunu kabul etmek mümkün değildir."
 
Başörtüsü Tüm Kamuda Serbest Olması Gerekir
Tek tipleşmenin kaldırılması açısından kılık kıyafetin serbest bırakılmasının iyi ama çocukların inançlarına uygun olarak derslere girmesinin engellenmesinin tasvip edilecek bir durum olmadığını kaydeden Yokuş, kılık kıyafet uygulamasının sadece öğrenciler için değil öğretmenler, hatta tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan inancı gereği örtünmek isteyen tüm bayanlar içinde serbest bırakılması gerektiği vurgusunda bulundu.
 
İnsanların inançlarıyla yasalar arasına sıkıştırılmaması, inançlarının gereğini yaşayarak görevlerini icra etmeleri sağlanması gerektiğini söyleyen Yokuş son olarak, "Yönetmelik inançlı insanların hakkını gaspetmiş, zulme ve baskıya dayalı bir yönetmeliktir. Yetkilileri attıkları bu yanlış adımdan derhal geri dönmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. (Osman İçli-M.Sait Adiyaman / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir