• DOLAR 32.247
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2502
  • ...
Mısır`da Anayasa Referandumu Aralık`ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`da, Anayasa Hazırlık Komisyonu`nun, taslağı oylamasının ardından, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin, yarın (Cuma) halka anayasa referandumu için çağrı yapması bekleniyor.

100 üyeli Kurucu Konsey, yeni anayasa taslağının 234 maddesini teker teker oylayacak, ardından onay için Cumhurbaşkanı Mursi`ye gönderecek.

Mübarek dönemi anayasasından aynen alınan ve İslam Hukuku`nun yasaların temeli olacağına ilişkin madde korundu, sadece İslam hukukunun tanımı maddeye ilave edildi.

Onaylanan bir başka maddede ise, İslam Hukuku ile ilgili konuların El Ezher Üniversitesi`ne danışılması öngörülüyor.

Taslak, Mısır`da Cumhurbaşkanının görev süresini 2 dönemle sınırlandırıyor, askeri otoritenin sivil otoriteye tabi olmasını içeriyor.

Protestolar Sürüyor

Mursi`nin Hukuk danışmanı, referandum yoluyla anayasanın onaylanması durumunda da, 2013 yılının Ocak ayı sonlarında Halk Meclisi seçimleri için çağrı yapılacağını belirtti.

Kahire`de günlerdir devam eden protesto dalgası da sürüyor. Tahrir meydanında toplanan yüzlerce kişi Mursi aleyhinde slogan atıyor.

Cumhurbaşkanının yetkilerini artırmasının ardından ülkede bir haftadır devam eden olaylarda 2 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir