• DOLAR 34.256
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2882.778
  • ...
Mezarlıklarda bayram hazırlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan Bayramı öncesi ve bayram süresince vatandaşların kabir ziyaretlerini daha sağlıklı yapmaları amacıyla mezarlıklarda temizlik çalışmaları başlatıldı. Mezarlıklarda kötü görüntüye neden olan otlar temizlenirken, bozulan yolları mucurlanarak, yollara kilit taşı döşendi.

Vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği yerler arasında gelen mezarlıklarda yapılan genel bakım çalışmaları kapsamında yol ve temizlik çalışmaları yoğunlaştı. Kentteki Asri ve Yeşilkent mezarlıklarında başlatılan temizlik çalışması kapsamında mezarlıklar otlar ve dikenlerden temizlenirken, çeşitli nedenlerle bozulan yollar ise düzenlendi.

Ramazan Bayramı öncesi mezarlıklarda başlatılan temizlik ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Abdullah Aksoy, mezarlıkların daha güzel bir görünüme kavuşturulması için başlatılan çalışmaların bayrama kadar tamamlayacaklarını söyledi.

Aksoy, "Büyükşehir Belediyesi olarak merkezde Asri Mezarlık ve Yeşilkent Mezarlığı olmak üzere iki tane mezarlığımız bulunmaktadır. Bunların dışında ilçelerimizde ve mahallelerde de mezarlıklar var.  Düzenli olarak budama zamanı geldiğinde hem ot biçme hem de budama işlemlerini yapıyoruz. Bu işlem merkezden taşraya doğru yayılarak devam etmektedir. Özellikle Ramazan ayında arife gününe yetiştirmek için asfalt, mucurlama, ot biçme ve temizlik çalışmalarına devam ediyoruz." dedi.

Aksoy, "Asri Mezarlık bin 740 dönümlük bir alanı kaplıyor. Öncelikle otların kuruması için ilaçlıyoruz. Takdir edersiniz ki ilaçlama ile hepsi kurumuyor. Yağışlar ilacın etkisini azaltabiliyor. İlaçlamada verim alamadığımız durumlarda işçilerimizle ot biçme makinalarıyla otların temizliğini yapıyoruz. Yine ara sokaklarda ve paftalar arasında da mucurlama ve kilit taşı çalışması yapılmaktadır. Aynı zamanda belediyenin diğer birimlerinden çıkan kilit taşlarını toplayıp ikinci defa buralarda kullanıyoruz. Böylece heba olmasını önlüyor ve mezarlar arası geçişler çamurdan ayıklanmış oluyor." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir