• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayında yoğun bir mesai harcayan fırıncılar, sıcaklara aldırış etmeden oruçlarını tutuyor, halkın ekmek ihtiyaçlarını gideriyor ve gün içerisinde de gelen siparişleri iftara saatler kala yetiştirmeye çalışıyorlar.

Hem oruçlu olmaları hem de yoğun bir mesaiyle, tüm zorluklara rağmen vatandaşlara siparişleri yetiştirmenin gayretini gösteren Siirtli fırıncılar, bu ramazan ayının geçen ramazan ayına göre daha kolay ve serin geçtiğini kaydettiler.

Isısı 200-300 derecelere çıkan fırının önünde çalışan fırıncılar, bu sıcaklığın orucu tutmamaya bahane olmadığını söylediler.

"Sıcağa rağmen Allah'a şükür işimizi severek yapıyoruz"

Fırın çalışanlarından Murat Delan, 26 yıldır bu işle uğraştığını ve mesleğini de severek yaptığını ifade etti.

Daha önceki yıllarda, temmuz ve ağustos ayına denk gelen Ramazanlarda da işlerini sürdürdüklerini dile getiren Delan, "Sıcağa rağmen Allah'a şükür işimizi severek yapıyoruz. Bu sene, Ramazan'da havaların serin olmasından dolayı geçen seneye oranla daha rahatız. Çünkü ağustos ve temmuz aylarında havalar o kadar sıcak olmasına rağmen orucumuzu tuttuk ve 150 derecenin üstünde bir sıcaklığa rağmen bırakmadık." ifadelerini kullandı.

"Geçen seneye göre bu Ramazan daha rahat geçiyor"

Ramazan pidesi ile ekmek talebini karşılamak için sıcağa aldırmadan çalıştıklarını belirten ve aynı zamanda Siirt Fırıncılar Odası Başkanı olan Hayrettin Elçi, vatandaşa hizmet etmenin güzel bir duygu olduğunu belirtti.

"Havalar bu aralar iyice ısındı ve 150 derece sıcaklık önünde çalışıyoruz ama Allah yardım ediyor." diyen Elçi, "Allah herkesin yardımcısı olsun, Ramazan, Allah'a çok şükürler olsun ki, çok güzel geçiyor. Havaların biraz ısınmasından dolayı biraz zorlanıyoruz ama Allah yardım ediyor. Geçen sene havalar baya sıcaktı fakat geçen seneye göre bu sene Ramazan çok daha rahat geçiyor. Bir de Ramazan dolayısı ile çok fazla bir yoğunluk yok. Çünkü Ramazan dolayısı ile ekmek tüketimi oldukça azalıyor." dedi.

39 yıldır hiç ara vermeden fırıncılık mesleğini icra ettiğini dile getiren Elçi, fırıncıların yılın 365 günü çalıştıklarını ve yılda sadece 2 gün bayramlarda tatili yapabildiklerini belirterek, buna rağmen vatandaşa hizmet etmenin güzel bir duygu olduğuna dikkat çekti.

"Sıcağı bahane edip oruç ibadetini terk etmiyoruz"

Vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için sıcağa rağmen çalıştıklarını ve bunu bahane edip oruç ibadetini de terk etmediklerine dikkat çeken Metin Delan, 32 senedir fırında çalıştığını ifade etti.

"Sıcağa alıştıkları için ateş önünde çalışmak hiç zor olmuyor." diyen Delan, "Çok şükür Allah yardım ediyor. En az 70 dereceyi bulan sıcaklıkta ekmek pişiriyoruz. Artık alışmışız neredeyse sıcaklık işlemiyor." diye konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız